Latvijas rallija čempionāts turpināsies ar ‘Humus Paide Rally’

Foto: Dace Janova, 4rati.lv

Jau nākamās nedēļas nogalē, 23. un 24. augustā, Igaunijā norisināsies “Humus Paide Rally”, kas būs Latvijas rallija čempionāta priekšpēdējais posms. Sacensībās startēs vairāk par 100 ekipāžām.

Rallija “Cēsis” ietvaros nesen norisinājās Igaunijas čempionāta piektais un Latvijas čempionāta ceturtais posms. Abu valstu nacionālie rallija čempionāti turpināsies ar “Humus Paide Rally”, kas tiks aizvadīts Igaunijas vidienes pilsētas Paides apkaimē, Jerves apriņķī. Reizē šis būs arī Baltijas jūras valstu čempionāta trešais posms.

Dalību apstiprinājušas kopumā 107 ekipāžas. No ātrākajām latviešu ekipāžām sacensībās piedalīsies Emīls Blūms/Didzis Eglītis (“Mitsubishi Lancer Evo IX”), Kalvis Blūms/Raimonds Zeiļuks (“Mitsubishi Lancer Evo”), Jānis Vorobjovs/Guntars Zicāns (“Mitsubishi Lancer Evo VIII”). Kopumā startēs 15 latviešu ekipāžas. Latvijas čempionāta ieskaitē par punktiem sacentīsies 28 ekipāžas.

Ar 1. numuru trasē dosies igaunis Prīts Koiks (“Škoda Fabia Rally2 evo”), 2. starta numurs Egonam Kauram (“Hyundai i20 VRT”), bet 3. numurs ticis Latviju pārstāvošajam norvēģu pilotam Karlam Pederam Nordstrandam (“SRT Proto 02”), kurš uzvarēja Cēsu rallija absolūtajā ieskaitē. Startēs arī 11 ekipāžas ar smagajiem GAZ automobiļiem.

Dalībnieku saraksts >>

Pirmos četrus ātrumposmus dalībnieki veiks piektdien, 23. augustā, bet sestdien risināsies vēl seši ātrumposmi. To kopējais garums sastādīs nepilnus 125 kilometrus.

Latvijas rallija čempionāta kopvērtējumā pēc četriem posmiem līderi ir Emīls Blūms/Didzis Eglītis (LRČ1 un LRČ5), Kerems Kazazs (LRČ2), Nadiia Soboleva (LRČ3), Isaks Hantamā (LRČ4 un LRČ Juniori), Viesturs Tilgass/Jānis Puķīts (LRČ6) un Madars Dīriņš/Gints Lasmanis (LRČ7). Igaunijas čempionātā pēc pieciem posmiem līderi Blūms/Eglītis (absolūtā ieskaite un EMV5), Prīts Koiks (EMV2), Patriks Enoks (EMV3), Jaspars Vahers (EMV4), Markuss Abrams (EMV6), Dīriņš/Lasmanis (EMV7), Karels Tolps (EMV8) un Veiko Liukanens (EMV9).

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *