2024. gadā tiks rīkots čempionāts ar ūdeņradi darbināmām mašīnām

Foto: Extreme E

Kamēr šobrīd pasaulē jau notiek vairāki autosacīkšu čempionāti, kas paredzēti elektriskajām mašīnām, sākot ar 2024. gadu tiks rīkots sacensību seriāls ar ūdeņradi darbināmiem spēkratiem.

Jaunajam čempionātam dots nosaukums “Extreme H”, un tam būs daudz kopīga ar jau labi iepazītajām “Extreme E” elektrisko rallijreida mašīnu sacīkstēm. Abu čempionātu posmi notiks vienās un tajās pašās nedēļas nogalēs, turklāt “Extreme H” vajadzībām tiks izmantota tā pati “Odyssey 21” šasija, ko jau šobrīd lieto “Extreme E” komandas. Arī sacensību formāts būs tāds pats.

“Extreme H” veidotājs ir Alehandro Agags, kurš ir arī “Extreme E” un “Formula E” čempionātu “tēvs”.

“Savulaik izveidojām “Extreme E” kā inovāciju un mobilitātes risinājumu izmēģinājumu platformu,” sacīja Agags. “Kļuva arvien skaidrāks, ka ar ūdeņradi darbināmu mašīnu sacīkšu čempionāta izveide ir dabisks šīs mūsu misijas turpinājums, kurā parādīt jauno tehnoloģiju iespējas klimata problēmu risināšanā. Sports ir ātrākā un efektīvākā platforma, kur ieviest inovācijas.”

Jau šobrīd izstrādes stadijā ir “Extreme H” sacīkšu prototips, kas visticamāk būs gatavs nākamā gada sākumā. Savukārt čempionāta pirmā sezona plānota 2024. gadā.

Izmantotie resursi:
www.the-race.com