Solbergs nākamgad cer atgriezties ‘Rally1’ klasē

Foto: Facebook.com/OliverSolberg01

Olivers Solbergs atzinis, ka nākamā gada pasaules rallija čempionātā gribētu startēt “Rally1” klasē, bet vēlas pieņemt apdomātu lēmumu. Tāpat esot saņemti vairāki vilinoši piedāvājumi turpināt startēt WRC2 kategorijā.

2022. gadā Solbergs aizvadīja daļēju sezonu “Hyundai” komandas sastāvā, bet pirmo lielo pieredzi pie “Rally1” auto stūres nevarētu nosaukt par ļoti veiksmīgu, lai arī dažos posmos izdevās sasniegt cienījamus rezultātus. Togad Beļģijā viņš ieņēma ceturto vietu, Jaunzēlandē bija piektais, bet māju posmā Zviedrijā – sestais. Vairākkārt tika piedzīvotas izstāšanās.

“Mans sapnis ir nākamgad atkal braukt “Rally1″ klasē, bet to panākt būs sarežģīti, lai arī nekad nevar zināt,” atzīst Solbergs.

Ja Solbergam šāda iespēja radīsies, tā visticamāk būs no “M-Sport Ford” komandas. Bija variants, ka pilots jau šogad tās sastāvā ar “Ford Puma Rally1 Hybrid” automašīnu veic daļēju sezonu, taču izvēle tika izdarīta par labu līgumam ar “Škoda” un startēšanai WRC2 čempionātā ar “Rally2” auto.

Jautāts par iespēju ieņemt kādu no vietām “M-Sport Ford” komandā, pilots sacīja: “Ja domāju par īstermiņa nākotni, tas būtu ļoti atraktīvs variants, bet mans ilgtermiņa sapnis ir palikt WRC ilgu laiku un negribu pieļaut to pašu kļūdu, ko pieļāvu ar “Hyundai”. Zinot, kas tur notika, ir jābūt ļoti uzmanīgam ar lēmumiem, ko pieņem. Manuprāt, “M-Sport” būtu lieliska iespēja, un viņi aizvada lielisku sezonu. Esmu viens no jaunākajiem pilotiem, bet šis ir liels solis karjerā, tāpēc gribu būt drošs, ka šoreiz speru pareizo soli.”

Solbergs atzīst, ka viņam esot labi varianti palikšanai WRC2 kategorijā, ja neizdosies tikt pie “Rally1” auto stūres.

“Domāju, ka man ir labas opcijas WRC2 čempionātā un esmu ļoti veiksmīgs, ka man šādas iespējas tiek piedāvātas,” stāsta 2003. gada WRC čempiona Petera Solberga dēls. “Godīgi sakot, nedomāju, ka visiem WRC2 braucējiem tādas iespējas piedāvā. Lai arī “Rally1″ klase ir mans sapnis, vismaz foršas iespējas palikt WRC2 klasē man ir.”

Savu vērtību Solbergs var vēl vairāk pacelt, ja kļūs par 2024. gada WRC2 pasaules čempionu. Viņu pārspēt var tikai Sami Pajari, kuram noslēdzošajā posmā Japānā, lai izcīnītu titulu, jāfinišē pirmajā vai otrajā vietā. Solbergs savus nominētos septiņus posmus jau veicis un pašlaik ir kopvērtējuma līderis.

“Es mīlu ralliju un droši vien skatīšos visus ātrumposmos no mājām,” saka Solbergs. “Taču, parasti, kad skatos, tas nāk par labu konkurentiem, tāpēc varbūt vienkārši kaut kur nozudīšu. Redzēsim. Bet būs ļoti aizraujoši.”

Izmantotie resursi:
www.autosport.com

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *