Latvijas bezceļu komanda iekļūst starp piecām spēcīgākajām Eiropā un startēs Malaizijā

Foto: no komandas arhīva

Latvijas komanda “Vadims Seleckis Off-road Team” pirmo reizi neatkarīgās Latvijas vēsturē ir iekļuvusi Eiropas spēcīgāko off-road (bezceļu braukšanas) komandu piecniekā, tādējādi gūstot Latvijas bezceļu sporta vēsturē vēl nebijušu iespēju kopā ar četrām citām Eiropas spēcīgākajām off-road komandām pārstāvēt Latvijas un Eiropas vārdu vienā no pasaules “Top 5” bezceļu braukšanas sacīkstēm – Malaizijā notiekošajās “Rainforest Challenge (RFC) Grand Finale”.

Šajās vērienīgajās sacīkstēs Latviju pārstāvošās komandas vadītājs Vadims Seleckis stāsta: “Bezceļu braukšanas sacensības ir populāras visā pasaulē, un pēdējo gadu laikā kļūst arvien populārākas arī Latvijā. Eiropas un pasaules mērogā konkurence starp off-road braukšanas komandām ir milzīga, turklāt ņemot vērā vairuma Eiropas komandu materiāltehnisko bāzi un Latvijas komandām pieejamos resursus, mūsu komandas “Vadims Seleckis Off-road Team” iekļūšana Eiropas TOP 5 komandu sastāvā, gūstot tiesības pārstāvēt Latviju vienās no pasaulē izaicinošākajām sacīkstēm, ir vērtējama kā augsts sasniegums ne tikai pašai komandai, bet arī visam Latvijas auto un moto sportam”.

“Vadims Seleckis Off-road Team” komanda ir izveidota 2014. gadā, un šie desmit gadi ir bijuši izaicinājumu, izaugsmes un sasniegumu bagāti. “Vadims Seleckis Off-road Team” komanda ir guvusi augstus rezultātus vairākos Baltijas bezceļu braukšanas čempionātos, savulaik, kad tas bija pieņemams un atļauts, guvusi uzvaru bezceļu braukšanas čempionātā Krievijā, un nesen ir atgriezusies no prestižajām “Rainforest Challenge” sacensībām Polijā, tajās iegūstot augsto 5. vietu. “Vadims Seleckis Off-road Team” dalībnieki Vadims Seleckis un Sanita Selecka ir ieguvuši arī Latvijas sporta meistara statusu.

“Rainforest Challenge Grand Finale” ir ikgadējas bezceļa braukšanas sacensības, kas jau 27 gadus notiek Malaizijas džungļos. Tās ir izslavētas kā vienas no piecām pasaulē grūtākajām bezceļa braukšanas sacīkstēm (kopā ar “Baja 1000” Meksikas tuksnesī, Dakāras ralliju Dienvidamerikā, Austrumāfrikas safari ralliju un “Kings of Hammers” Kalifornijas dienvidos). RFC sacīkstes pārbauda cilvēka izturības un mehāniskās veiktspējas robežas, un sacīkšu norises vieta ar ekstremālo reljefu, neprognozējamajiem laika apstākļiem un virkni sarežģītu šķēršļu padara šīs sacensības par izaicinājumu pat vispieredzējušākajiem off-road braukšanas entuziastiem.

Informāciju sagatavoja:
Vadims Seleckis Off-road Team

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *