Vecpils trasē WRC mašīnas nomainīs autokross – notiks Latvijas čempionāta ceturtais posms

Foto: AX Latvia

Šajā nedēļas nogalē, 27. jūlijā, Latvijas autokrosa čempionāta un kausa ceturtais posms Dienvidkurzemē. Vecpils autotrase piedzīvojusi vēl nebijušu notikumu, aizvadīts FIA pasaules rallija čempionāta posms, ikvienam autosporta līdzjutējam bija iespēja redzēt un satikt pasaulē slavenus rallija pilotus. Sestdien trasē dosies vairāk nekā 90 Baltijas ātrākie autokrosa braucēji. Vecpils trase ir viena no sarežģītākajām autokrosa trasēm, cīņas par vietām sezonas kopvērtējumā būs sīvas.

Sandis Džeriņš, Vecpils posma rīkotājs: “Vecpils autotrasē nupat veiksmīgi aizvadīts FIA Pasaules rallija čempionāta posms – lieliska dāvana autotrases 15 gadu jubilejā. Pateicamies Dienvidkurzemes novada pašvaldībai, atbalstītājiem un visiem iesaistītajiem, kas palīdzējuši nonākt līdz pasaules līmeņa sacensībām.”

“Šonedēļ, 27. jūlijā, esam gatavi uzņemt Baltijas ātrākos autokrosa pilotus, komandas un autosporta fanus. Uz starta vairāk nekā 90 dalībnieki ne tikai no Latvijas, bet arī Lietuvas un Igaunijas. Sezonas vidū intriga par čempiona tituliem saglabājas, līdz ar to nav šaubu par atraktīvām cīņām trasē. Tāpēc braucam un baudām! Starts plkst. 10.00!”

Autokrosa sacensību dalībnieku saraksts: https://www.axlatvia.lv/lv/show-rac…

Latvijas autokrosa čempionāta un kausa 4. posmā cīņas būs vērojamas četrās salonautomašīnu un piecās bagiju klasēs. Skatītājiem ir unikāla iespēja sacīksti vērot no vairākām tiem paredzētām zonām, kas izvietotas apkārt autotrasei. Biļetes iepriekšpārdošanā pieejamas ŠEIT, kā arī norises vietā, biļetes cena 10 EUR. Bērniem līdz 12 gadu vecumam, apmeklējot pasākumu pieaugušā pavadībā, ieeja bez maksas. Invalīdiem, uzrādot apliecību, ieeja bezmaksas.

Sacensību programma:

27. jūlijs
08:30 / Brīvie treniņi
10:00 / Sacensību atklāšana
10:20 / 1. kvalifikācija
11:50 / Pārtraukums
12:20 / 2. kvalifikācija
13:50 / Pusdienu pārtraukums
14:40 / 3. kvalifikācija
16:10 / Pārtraukums
16:40 / Fināli
19:30 / Apbalvošana

Latvijas autokrosa čempionāts un kauss 2024:

4. posms / 27. jūlijs / Vecpils autotrase, Vecpils
5. posms / 17.-18. augusts / Tepera autotrase, Smiltene
6. posms / 31. augusts – 1. septembris / Mūsa Raceland, Bauska

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *