Artūrs Priednieks: “Sanāca sajust kā ir novākot pasaules rallija čempionātā”

Foto: Dace Janova, 4rati.lv

Noslēgusies otrā sacensību diena FIA pasaules rallija čempionāta (WRC) debijā Latvijā, pasaules ātrākajām rallija ekipāžām sacenšoties Tet Rally Latvia. Latvijas WRC posmā debiju pasaules čempionāta WRC2 kategorijā piedzīvojuši Matīss Mežaks / Arnis Ronis un Artūrs Priednieks / Jānis Kirkovalds, dienu noslēdzot attiecīgi 14. un 15. vietā.

Latvijas autosportistiem diena izvērtās piedzīvojumiem bagāta – ar Škoda Fabia Evo Rally2 startējošie Matīss Mežaks ar stūrmani Arni Roni savā pirmajā WRC rallijā iesāka veiksmīgi, tomēr pēc dažām kļūdām un pārsista riteņa dienu noslēdza WRC2 ieskaites 14. vietā.

Visādi šodien gāja. Pirmais bija par plašu, otrais bija jau labāk, bet vienā krustojumā iebraucu par ātru. Iegriezties pa labi vairs nevarēju, pa kreisi arī bija ceļš, bet tajā īsti vairs nevarēju trāpīt, tamdēļ atlika izdarīt pareizāko izvēli – norāvu rokas bremzi un atmuguriski ieslīdēju grāvī. Andumos jau sāka vēl vairāk uzlaboties sadarbība ar stūrmani, tam arī vajag treniņu, lai atrastu to ritmu. Uz nākamo apli bijām gatavi dot pilnā gāzē – piektais ātrumposms bija samērā tīrs brauciens, bet otrajā garajā dopā bija piedzīvojumu pilns brauciens. Sākums bija izcils, bet tad saķērām turku sportistu un palikām putekļos aiz viņa. Mēģinājām izmantot to moderno push-to-pass sistēmu, degās tur visas lampiņas, bet tajos putekļos sanāca noskriet no ceļa, kur pārsitām riepu,” stāsta Matīss Mežaks.

Esam ierindā, mašīna ir ar taisniem riteņiem. Bija mazas kosmētiskas problēmas, bet tās arī jau esam novērsuši. Priekšpēdējā ātrumposmā mazliet izbraucām atkal ārpus trases, bet pēdējais jau atkal bija “bomba”, viss bija labi. Paliekam arvien labāki un, cerams, rīt jau būs pavisam labi,” pozitīvismu pirms atlikušajām divām Tet Rally Latvia dienām saglabā Mežaks.

Savukārt otrs Sports Racing Technologies komandas pilots Arturs Priednieks ar stūrmani Jāni Kirkovaldu savā WRC debijā paspēja uzmest kūleni, tomēr Škoda Fabia RS Rally2 automašīna necieta pārāk smagi, ļaujot Latvijas ekipāžai turpināt izbaudīt pirmo startu pasaules līmenī. Dienas izskaņā Priednieks ierindojas 15. vietā.

Visa emociju gamma, gribēju sajust emocijas piedaloties pasaules čempionāta, sanāca sajust kā ir novākot pasaules čempionātā. Bet nu kopumā tāpat viss ir forši, skaidrs, ka rezultāts īpaši nekāds, bet emocijas ir labas. Arvien vairāk pierodu pie mašīnas, nu jau ir nobraukti kādi 200 kilometri. Ar Jāni labāk sastrādājamies, katrā ziņā viss iet uz priekšu. Rīt ir jauna diena, liekam jaunu bildi iekšā un braucam tālāk,” teic Artūrs Priednieks.

Tiešām paveicās, ka varam turpināt, un īstenībā, ļoti palīdzēja mūsu fantastiskie skatītāji, jo ja nebūtu viņi, mēs tajā grāvī arī būtu palikuši. Veikli apgāza mūs atpakaļ, un mēs varējām turpināt! Diena ar piedzīvojumiem,” uzslavējot skatītājus nobeidz Priednieks.

Rezultāti WRC2 ieskaitē pēc SS8:

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *