Matīss Mežaks: “Biķernieki tik pilni ar skatītājiem laikam nav bijuši”

Foto: Dace Janova, 4rati.lv

Ceturtdienas, 18. jūlija, vakarā Rīgā esošajā Biķernieku trasē startēja vēsturiski pirmais FIA pasaules rallija čempionāta (WRC) posms Latvijā, Tet Rally Latvia. WRC Latvijas posmā uz starta izbrauca arī trīs latviešu ekipāžas – ar M-Sport Ford komandas Rally1 auto startējošais pilots Mārtiņš Sesks / Renārs Francis sasniedza ceturto pozīciju starp WRC ātrākajām ekipāžām, savukārt Matīss Mežaks / Arnis Ronis un Artūrs Priednieks / Jānis Kirkovalds ierindojās attiecīgi 13. un 16. pozīcijā WRC2 čempionāta ieskaitē.

Šī brīža ātrākais Latvijas rallija braucējs Mārtiņš Sesks savu otro WRC ralliju iesāka ar ļoti labu sniegumu, Tet Rally Latvia pirmo ātrumposmu SSS1 Biķernieki Track noslēdza ceturtajā vietā, finišējot vien aiz WRC čempioniem Kalles Rovanperas un Sebastjēna Ožjē, kā arī šīs sezonas līdera Tjerī Noivila.

“Tas bija fantastiski! Mēs mazliet laiku pazaudējām otrajā aplī mīksto riepu izvēles dēļ, bet tāpat lieliski. Pāris vietās arī izbraucu pārāk plaši, bet, es domāju, ka skatītājiem tas patika. Mašīnā nevarēju dzirdēt stadiona tribīnes, bet es ceru, ka visi ir apmierināti. Milzīgs paldies jums visiem, ka šonedēļ esat šeit. Mēs jūtam jūsu atbalstu!” pēc Biķernieku trases ātrumposma teic Mārtiņš Sesks.

WRC2 čempionātā debiju uz pasaules skatuves piedzīvoja divas Latvijas ekipāžas – Matīss Mežaks / Arnis Ronis un Artūrs Priednieks / Jānis Kirkovalds. Mežaks pēc pirmajiem 11,13 Tet Rally Latvia kilometriem ieņem 13. vietu Rally2 automašīnu konkurencē, savukārt Artūrs Priednieks ierindojies 16. vietā.

“Principā, viss gāja pēc plāna, kādu galvā biju ielicis. Nepārspīlēju sarežģītajās vietās, mēģināju saprast mašīnu un otrais aplis jau bija daudz foršāks pēc sajūtām. Nekur lieki neriskējām un ļoti gribam braukt rīt pa grunti, tāpēc šeit bijām mazliet piesardzīgāki. Arī rīt mēs droši vien nepārspīlēsim, brauksim ritmā, lai sajustu auto uzvedību un pēc tam varbūt arī vairāk centīsimies kāpināt tempu. Sēžot mašīnā, protams, nebija redzami milzu pūļi tribīnēs, ko redzēju translācijā, bet braucot iekšā katlos redzēju sienu ar cilvēkiem. Tas bija forši, Biķernieki tik pilni laikam nav bijuši. Ar nepacietību gaidu rītdienu!” savu debiju saucot par WRC nevainības zaudēšanu stāsta Matīss Mežaks.

“Ļoti forši, mums šī bija kārtējā jaunā pieredze – ar grunts riepām pa asfaltu, tad nu katru līkumu mēģinājām trenēt. Šur tur par platu, šur tur kā vajag, bet kopumā viss bija forši. Uz rītdienu jānoslāpē mazliet emocijas, un būs rūpīgi jāklausās, ko man stūrmanis saka, un jāuzmanās, jo ātrumposmi ir sarežģīti. Bija mega izjust skatītāju emocijas, katlos cilvēkiem rokas gaisā un visi gavilē, tribīnes pilnas. Es neatceros, kad es būtu bijis klāt tādā pasākumā, kad šeit tik daudz cilvēki ir tribīnēs. Es domāju, ka Raimondam ir izdevies viss, kas bija iecerēts, nu vismaz Biķerniekos pilnīgi noteikti!” pēc pirmā ātrumposma stāsta Artūrs Priednieks.

Rezultāti WRC2 ieskaitē pēc SS1:

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *