Brāļi Kuļikovski Eiropas autokrosa čempionāta posmā Vācijā finālos netiek

Foto: Crossfotos by femke

Vācijā, Mačenbergas trasē aizvadīts Eiropas autokrosa čempionāta ceturtais posms, kurā no vairākiem pieteiktiem Latvijas braucējiem uz starta stājās vien brāļi Juris un Andris Kuļikovski. Šoreiz abiem jāiztiek bez fināla savās klasēs.

SuperBuggy ieskaitē Juris Kuļikovskis trijos kvalifikācijas braucienos kā divus labākos rezultātus nodemonstrēja divas piektās vietas. Kvalifikācijas kopvērtējumā tas deva 16. vietu 23 braucēju konkurencē. Juris cīņu noslēdza pusfinālā, kurā guva septīto vietu, netiekot fināla desmitniekā. Posmā formāli gūta 13. pozīcija.

Jaunākajam brālim Andrim Buggy 1600 klasē sacensības scenārijs visai līdzīgs – arī viņš pēc kvalifikācijas 31 dalībnieka konkurencē bija 16. vietā. Viņa divi labākie rezultāti priekšbraucienos bija divas ceturtās vietas, kas pietiekami lielajā dalībnieku pulkā bija daudzsološi rezultāti. Taču arī Andrim cīņa noslēdzās pusfinālā, kurā neizdevās veikt pilnu distanci un gūta devītā vieta. Posma noslēguma rezultātos Latvijas braucējam 18. pozīcija.

Līdz ar sarežģīto sezonas sākumu nevienam no Latvijas braucējiem Eiropas čempionāta kopvērtējuma situācija nav aktuāla, tomēr statistikas vēsturē sniegums paliks: SuperBuggy klasē Latvijas un Lietuvas posmā startējušais Ervins Grencis ir septītais, Māris Līcis 20. vietā, bet Juris Kuļikovskis 22. pozīcijā. Buggy 1600 klasē Andris Kuļikovskis ir 15. vietā, kas 46 startējušo dalībnieku konkurencē izskatās pat cienījami. Monta Henilāne pēc smagiem Baltijas posmiem JuniorBuggy ieskaitē ir 11. vietā.

Izmantotie resursi:
www.autocross.lv

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *