“Hyundai” trešo mašīnu nākamgad dalīs Sordo un Brīns

Foto: Hyundai Motorsport

Sacīkšu komanda “Hyundai Motorsport” paziņojusi 2021. gada braucējus pasaules rallija čempionātam, pamatsastāvā paliekot Otam Tanakam un Tjerī Noivilam, kamēr trešo auto uz maiņām izmantos Danijs Sordo un Kreigs Brīns.

Sordo šogad aizvadīja trīs WRC posmus, Meksikas rallijā izstājoties, Sardīnijā gūstot uzvaru, bet Moncas posmā sasniedzot trešo vietu. Brīns piedalījās divās sacīkstēs, Zviedrijā finišējot septītajā pozīcijā, kamēr Igaunijas rallijā ierindojoties otrajā pozīcijā. Viņam būtu bijis jāstartē arī Ipras rallijā, kas tika atcelts. Vēl divos WRC rallijos komandā brauca Sebastjans Lēbs, taču viņš sadarbību ar “Hyundai” neturpinās.

Sordo nākamā sezona būs jau astotā kopā ar “Hyundai”, un to viņš sāks ar jau janvārī gaidāmo Montekarlo ralliju. Savukārt Brīns komandā brauks trešo sezonu, pirmo startu aizvadot otrajā posmā Zviedrijā. Turpmākā abu pilotu programma tiks paziņota vēlāk.

Šobrīd zināms arī “Toyota” komandas sastāvs – tas paliks nemainīgs. Arī nākamgad uz starta stāsies nu jau septiņkārtējais WRC čempions Sebastjēns Ožjē, kurš nesen pagarināja līgumu uz vēl vienu gadu, kā arī Elfins Evanss, kurš arī šogad cīnījās par titulu un bija līderis pirms pēdējā posma. Trešo ekipāžu pilotēs Kalle Rovanpera, kurš aizvadīs otro sezonu WRC kategorijā. Šogad soms, kurš rallista karjeru uzsāka Latvijā, ierindojās piektajā vietā.

Vēl nav zināms “M-Sport Ford” sastāvs nākamajam gadam, jo līgumi gada beigās noslēgsies un vēl nav pagarināti ne Esapekam Lapi, ne arī Tēmu Suninenam un Gasam Grīnsmitam. Komandas vadība jau paziņojusi, ka steigas šajā jautājumā nebūs, bet Lapi visticamāk sastāvā nepaliks, lai gan šogad no trijotnes kopvērtējumā ierindojās visaugstāk – sestajā vietā.

“Iespējams, pavadīšu ļoti jauku laiku savās mājās,” viņš īsi komentē savus nākamās sezonas plānus.

2021. gada pasaules rallija čempionāts sāksies ar Montekarlo ralliju, kas norisināsies no 21. līdz 24. janvārim.

Izmantotie resursi:
www.dirtfish.com
www.motorsport.com