20. martā Vaiņodē notiks EVE Ziemas kausa piektais posms

Foto: Gatis Krastiņš, eveautosports.lv

Šo svētdien, 20. martā, Vaiņodes lidlauka teritorijā norisināsies “EVE ziemas kauss 2016” noslēdzošais, piektais posms.

Trase tiks veidota pēc rallija PS principa ar starta intervālu pus minūte. Trases segums tīrs un vietām netīrs asfalts. Paredzēti trīs braucieni un rezultātu noteiks divu labāko braucienu summa. Reģistrācija internetā līdz 19. marta 17.00 aizpildot zemāk esošo reģistrācijas formu. Trases shēma un precīza dienas kārtība tiks publicēta sestdien. Darbosies bufete ar karstiem ēdieniem un dzērieniem.

Arī piektajā “EVE ziemas kauss 2016” posmā GROS AUTO nodrošina noderīgu specbalvu ātrākajam dalībniekam, kurš uzrādīs labāko rezultātu kādā no braucieniem. Kā jau ierasts, apbalvosim arī labāko junioru. Tāpat dalībniekiem ir iespēja tikt pie vērtīgas WIN-DOOR SYSTEMS dāvanu kartes, kura tiks izlozēta starp visiem ziemas kausa kopvērtējuma godalgoto vietu ieguvējiem.

“EVE ziemas kauss 2016” kopvērtējuma apbalvošana notiks uzreiz pēc piektā posma apbalvošanas. Atgādinām, ka kopvērtējuma noteikšanā tiks ņemti vērā četri labākie posmu rezultāti.

“EVE ziemas kauss 2016” ietvaros jau aizvadīti četri posmi, no kuriem pirmais norisinājās “Sproģu” autokrosa trasē, otrais posms tika aizvadīts Vaiņodes lidlauka teritorijā, trešais posms norisinājās Rudes kartodromā un visbeidzot ceturtais posms tika aizvadīts Druvas lidlaukā.

Vidēji iepriekšējos četros posmos uz starta stājās simtu desmit dalībnieki no visas Kurzemes, neizpaliek dalībnieki arī no Rīgas un Ādažiem. Arī dalībnieki gana spēcīgi, visās klasēs līderi tiek uzskatīti par vieni no ātrākajiem dalībniekiem Latvijā, un kuri plūc uzvaras laurus arī citos līdzīgos autosporta seriālos un pat Latvijas Čempionātos.

Iepriekšējos posmos dalībniekiem uzvaras nav nākušas viegli, ir jācīnās par katru sekundes simtdaļu. Kopvērtējuma rezultāti pirms piektā “EVE ziemas kauss 2016” posma FWD klasē līderi Aivo Gailītis un Edgars Poriņš, par trešo vietu ar vienādu punktu skaitu cīnās Andis Gluškovs un Roberts Poriņš. FWD/R klasē pirmais Edgars Poriņš, otrais Aivo Gailītis un trešais Roberts Poriņš, arī šajā klasē Andis Gluškovs var sarūpēt kādu sportisku intrigu.

RWD klasē ļoti pārliecinošā līdera pozīcijā atrodas Aivars Krastiņš, otrais stabili Voldemārs Kalve, par trešo vietu kopvērtējumā būs cīņa starp Mārtiņu Kļavu, kurš šobrīd trešais klasē, un Igoru Gerasimoviču. RWD/R klasē situācija līdzīga RWD klasei, vien šajā klasē Mārtiņam par trešo vietu nāksies pacīnīties ar Kristaps Lāms, kurš šobrīd ir ceturtais. 4WD klasē pirmie brāļi Artūrs un Ingars Padrevici, trešais šobrīd Toms Anevics. Šajā klasē kaut ko mainīt spētu Jānis Bruzinskis, lai gan šobrīd nav zināms par viņā startēšanu piektajā posmā. Arī 4WD/R klasē līderi tie paši, pirmais Artūrs, otrais Toms, trešais Ingars. Gvido Erķa veiksmīgs starts šajā klasē noteikti ieviesīs kādu korekciju kopvērtējumā.

2WD OPEN klasē šobrīd ar vienādu punktu skaitu pirmais Voldemārs Kalve un otrais Andis Gluškovs, trešais šobrīd Kristaps Martinovs. Bet par trešo vietu šobrīd var pacīnīties vēl vismaz trīs sportisti. 4WD OPEN klasē pārliecinoši līdera pozīciju ir noturējis Artis Artemenkovs, otrais šajā klasē Kaspars Aigars, trešajā vietā Gvido Erķis. Arī šajā klasē par trešo vietu var pacīnīties vairāki dalībnieki. Ļoti aizraujošas cīņas norisinās DĀMU klasē, klases līdere Nensija Paula Gailīte, otrā šobrīd Ruta Steķe, un trešā Alise Freiberga, bet turpat arī Dace Purmale un Līga Jerumane.

Visi kopvērtējuma rezultāti pieejami ŠEIT.

“EVE ziemas kauss 2016” atbalsta GROS AUTO, WIN-DOOR SYSTEMS, 4rati.lv, S.Z autosporta video, rekurzeme.lv, sportacentrs.com, Saldus novada pašvaldība, Vaiņodes novada pašvaldība.

Izmantotie resursi:
www.eveautosports.lv

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *