Ožjē: “Zviedrijas ralliju ir jāatceļ”

Foto: wrc.com

“Volkswagen” komandas pilots Sebastjēns Ožjē uzskata, ka pasaules rallija čempionāta posms Zviedrijā neatbilstošu laikapstākļu dēļ ir jāatceļ. Tikmēr FIA rallija direktors Jarmo Mahonens sola, ka sacensības notiks kā plānots.

“Rally Sweden” parasti notiek pa sniegotiem ceļiem, tomēr šobrīd Skandināvijā gaisa temperatūra ir virs nulles, sniegs un ledus strauji kūst, kā dēļ organizatori jau atcēluši astoņus no sākotnēji plānotā 21 ātrumposma.

“Es nedomāju, ka sacensībām būtu jānotiek,” intervijā vietējam laikrakstam “Varmlands Folkblad” pauž Ožjē, kurš pirms vairākām nedēļām uzvarēja Montekarlo rallijā un šobrīd ir pasaules čempionāta vadībā. “Vienīgie ceļi, pa kuriem iespējams pabraukt, ir Norvēģijas teritorijā [tur paredzēts aizvadīt daļu no piektdien plānotajiem ātrumposmiem]. Ja varam aizvadīt īsu rallijsprintu, tad viss būtu kārtībā, taču citos ātrumposmos ceļus klāj grants un nebūtu droši pa tādiem braukt. Ja sacensības notiks, šādos apstākļos ātri zaudēsim radzes un ar tādām riepām braukt būs tiešām bīstami. Nesaprotu, kāpēc notika trases pierakstīšana. Tādā veidā mēs bez iemesla bojājam ceļus.”

Ožjē saprot organizatorus, kuriem ir grūti pieņemt lēmumu par rallija atcelšanu, tomēr iesaka tiem rīkoties: “Zinu, ka tas būtu grūts lēmums visiem, tomēr šajā reizē patiešām nav iespējams sacīkstes aizvadīt. Man žēl par visām tām problēmām, ko tas radīs, taču būtu pārāk bīstami braukt pa granti ar radžu riepām, kas nav atbilstošas apstākļiem.”

Vakar notika sēde, kurā WRC čempionāta un Zviedrijas posma organizatori apsprieda trases pierakstīšanas laikā novēroto un izvērtēja laikapstākļu prognozes turpmākajām dienām. Pagaidām nolemts ralliju neatcelt.

“Tas notiks kā plānots,” saka FIA rallija direktors Jarmo Mahonens. “Jau vairākas dienas strādājam, lai mēģinātu glābt situāciju un šobrīd saglabājam pozitīvismu.”

Mahonens arī atklāj, ka visas komandas piekritušas lēmumam sākt Zviedrijas ralliju, kas startēs piektdien.

Izmantotie resursi:
www.autosport.com

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *