Tanaks cīnās par pirmo WRC uzvaru, vadību pārņem Ožjē

Sebastjēns Ožjē atrodas vadībā pēc aizvadītās pirmās pilnās dienas pasaules rallija čempionāta septītajā posmā Polijā, taču tikai 2 sekundes viņam pēc veiktiem deviņiem ātrumposmiem zaudē Andreass Mikelsens.

Lielisks dienas sākums izdevās igaunim Otam Tanakam (“M-Sport Ford”), kurš parādīja vienu no saviem labākajiem sniegumiem WRC karjerā. Izmantodams izdevīgo 11. pozīciju Polijas ceļos, Tanaks uzvarēja trijos no četriem ātrumposmiem un kādu laiku bija sacensību līderis. Lai gan bija problēmas ar mašīnas bremzēm, uz servisa parku pusdienlaikā Tanaks devās ar gandrīz 10 sekunžu pārsvaru pār tuvāko sekotāju.

Pēcpusdienā Tanaka ātrums kritās, lai gan vēl pēc sestā ātrumposma viņš bija līderis. Uzvarēdams divos ātrumposmos, rallija vadībā nonāca WRC līderis Sebastjēns Ožjē (“Volkswagen”), kurš pēc priekšpusdienas ātrumposmiem bija 16.7 sekundes aiz Tanaka. Tomēr Ožjē atrauties neļāva komandas biedri – Andreass Mikelsens dienas izskaņā ir tikai 2.3 sekundes aiz Ožjē, kamēr trešo vietu, zaudējot 10.8 sekundes, ieņem Jari-Mati Latvala.

Tanaks pēcpusdienā nebija izvēlējies atbilstošākās riepas un viņa “Ford Fiesta RS WRC” turpinājās bremžu problēmas, kā rezultātā igaunis atkrita uz ceturto vietu. Lai gan zaudētas pozīcijas, Tanaks vēl nav zaudējis cerības uz pirmo uzvaru WRC karjerā, jo Ožjē zaudē tikai 16.5 sekundes.

Sportistiem grūtības arī sagādāja gaisa temperatūra, kas Polijā šobrīd ir tuvu +30 grādiem. Tādejādi cietākā sastāva riepas izrādījās gudrāks risinājums, lai gan parasti šajos ceļos priekšrocības būtu mīkstākā sastāva gumijai.

Sestdien “Rally Poland” ietvaros notiks astoņi ātrumposmi, bet rallijs finišēs ar diviem ātrumposmiem svētdien.

“Rally Poland” rezultāti pēc 9. ātrumposma:

Vieta Valsts Ekipāža Auto Rezultāts
1. flag Ogier Sébastien – Ingrassia Julien Volkswagen Polo R WRC  1:17:42.5
2. flag Mikkelsen Andreas – Floene Ola Volkswagen Polo R WRC +2.3
3. flag Latvala Jari-Matti – Anttila Miikka Volkswagen Polo R WRC +10.8
4. flag Tänak Ott – Mõlder Raigo Ford Fiesta RS WRC +16.5
5. flag Paddon Hayden – Kennard John Hyundai i20 WRC +35.9
6. flag Kubica Robert – Szczepaniak Maciej Ford Fiesta RS WRC +37.3
7. flag Neuville Thierry – Gilsoul Nicolas Hyundai i20 WRC +41.2
8. flag Meeke Kris – Nagle Paul Citroën DS3 WRC +1:07.0
9. flag Sordo Dani – Martí Marc Hyundai i20 WRC +1:14.9
10. flag Ostberg Mads – Andersson Jonas Citroën DS3 WRC +1:15.3

Teksts: 4rati.lv
Foto: twitter.com/otttanak

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *