Par “Rally Talsi” uzvarētāju kļūst Plangi, smaga avārija Volveram

Ar ASRT komandas ekipāžas Sīma Plangi/Mareks Sarapū uzvaru noslēgušās divu dienu garumā notikušās autosacīkstes “Rally Talsi”, bet smagu avāriju svētdien piedzīvoja viņu komandas biedrs Karls Martins Volvers, kura stūrmanim Margusam Joerandam tika konstatēts pleca lūzums.

Latvijas, Lietuvas un NEZ rallija čempionātu posma otrā diena iesākās ar tā brīža līderu Kaspara Koitlas/Andreasa Otsa neveiksmi. Plangi uzvarēja dienas pirmajā (septītajā) ātrumposmā un atstatumu samazināja līdz 0.31 sekundei, bet nākamajā “dopā” Koitla pārsita riepu, bija spiests to trasē nomainīt, kā rezultātā zaudēja vairāk par četrām minūtēm un izgaisa viņa cerības uz augstu rezultātu. Plangi tobrīd pārņēma vadību un neapdraudēts aizbrauca līdz finišam.

Vēl pirms noslēdzošā ātrumposma absolūtajā ieskaitē otrajā vietā atradās Martina Samsona/Mindauga Varžas ekipāža, bet trešajā vietā tobrīd ierindojās Vitauts Šveds/Žilvins Sakalausks. Tomēr 26 km garais pēdējais “dops” ieviesa izmaiņas, jo lietuvieši zaudēja laiku, kamēr lielisks rezultāts Rolandam Murakasam/Kallem Adleram. Rezultātā igauņi pakāpās uz otro vietu absolūtajā ieskaitē, bet Šveda ekipāža izcīnīja trešo vietu. Plangi uzvarēja LRC2 grupā, bet Švedam pirmā vieta LRC1 ieskaitē.

Savukārt no latviešu braucējiem ātrākie “Rally Talsi” bija Jānis Vorobjovs/Andris Mālnieks, kuri šodien pacēlās par vairākām pozīcijām uz augšu un kopējā ieskaitē finišēja sestie. Pirmajā desmitniekā finišēja arī Ivars Vasaraudzis/Oskars Bārtulis, kuriem šī bija īpaša sacīkste, jo Vasaraudzis atgriezās rallijā pēc vairāku gadu pārtraukuma, bet pazīstamajam hokejistam Bārtulim šis bija pirmais “lielais” rallijs karjerā. Viņiem augstā septītā vieta. Pirmo desmitnieku noslēdza Jānis Berķis/Edgars Čeporjus.

Tikmēr Vorobjovs/Mālnieks kļuvuši par Čempionu kausa ieguvējiem. Koitla pirms neveiksmes ar riepu bija vadībā šajā ieskaitē, tomēr pēc astotā ātrumposma pirmo vietu pārņēma Vorobjovs, noturot visai drošu pārsvaru pār Lietuvas čempioniem Ramūnu Čapkausku/Tomasu Šipkausku.

Smagāko avāriju “Rally Talsi” sacīkstēs piedzīvoja ASRT pilots Karls Martins Volvers. Negadījums notika devītajā ātrumposmā, aptuveni 1 kilometru pēc starta un ātrumposms pat tika pārtraukts, jo uz notikuma vietu devās mediķi. Viņi konstatēja, ka stūrmanim Margusam Joerandam ir lauzts plecs un cietušo nogādāja slimnīcā.

Šodien avarēja arī Miks Ernstsons/Edgars Svencis, kuri ielidoja grāvī un iestiga purvainā vietā. Tikmēr pēdējais ātrumposms tika pārtraukts pēc Keneta Sepa/Tanela Kasesalu ekipāžas avārijas. Uz notikuma vietu devās mediķi, taču, par laimi, sportistu veselībai briesmas nedraud.

LRC3 grupā diena sākās ar līderu sodīšanu. Karls Martins Volvers, kurš bija vicelīderis pēc sestdienas ātrumposmiem, par nokavētu ierašanos uz laika kontroli saņēma 20 sekunžu sodu, bet tā brīža līderi Ralfs Sirmacis/Artūrs Šimins tika pie 10 sekunžu soda. Rezultātā vadībā nokļuva Vasīlija Grjazina/Dmitrija Ļebedika ekipāža.

Lai gan dažbrīd Sirmacis pietuvojās, pirms noslēdzošā ātrumposma abu ekipāžu starpā bija 5.68 sekundes. Diemžēl neilgi pirms finiša Sirmacis palika ar tukšu riepu un rezultātā Grjazina ekipāžai uzvara LRC3 vērtējumā. Sirmacis tomēr spēja finišēt un guva otro vietu. Tikmēr Emūls Blūms/Reinis Vilsons pēdējā ātrumposmā noturēja aiz muguras Nikolaju Grjazinu/Jaroslavu Fjodorovu, izcīnot trešo vietu. Neveiksmīga diena Jānim Krickim/Rolandam Laizānam, kuri startē ar “VW Golf II”, bet atradās augstajā trešajā vietā LRC3 klasē, kad radās tehniskas problēmas.

Atsevišķi vērtējot Latvijas čempionāta ieskaiti, LRC1 grupā uzvara Berķa/Čeporjus ekipāžai, otrajā vietā Gatis Vecvagars/Artūrs Žeibe, bet trešie – Guntis Lielkājis/Vilnis Miķelsons. LRC2 grupā ceturtā uzvara pēc kārtas Plangi/Sarapū, otrajā vietā Vorobjovs/Mālnieks, trešie – Aleksandrs Mihailovs/Normunds Kokins. LRC3 grupā Latvijas čempionāta ieskaitē uzvara Vasīlijam Grjazinam, otrais Sirmacis, trešais – Blūms.

Latvijas rallija čempionāta piektais posms būs Lietuvā notiekošais “300 Lakes Rally”, kas risināsies 7. un 8. augustā.

“Rally Talsi” rezultāti:

1. Sīms Plangi, 56:20.48
2. Rolands Murakass, +51.09
3. Vitauts Šveds, +1:06.09
4. Dominiks Butvils, +1:22.32
5. Vaidots Žala, +1:25.23
6. Jānis Vorobjovs, +1:31.37
7. Ivars Vasaraudzis, +1:38.14
8. Martins Samsons, +2:09.27
9. Ramūns Čapkausks, +2:35.11
10. Jānis Berķis, +2:37.16

VISI REZULTĀTI >>

Teksts: 4rati.lv
Foto: Dace Janova, 4rati.lv

 

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *