Sirmacis paziņo par aiziešanu no “LMT Autosporta Akadēmijas”

Par aiziešano no “LMT Autosporta Akadēmijas” rallija komandas paziņojis trīskārtējais Latvijas čempions Ralfs Sirmacis.

Sirmacis pēdējos trīs gadus pēc kārtas ar “Ford Fiesta” automašīnu triumfēja Latvijas rallija čempionāta R2 klasē, kļūstot par vienu no pazīstamākajiem šī sporta veida pārstāvjiem valstī. Tomēr tagad viņa un komandas ceļi ir šķīrušies.

“Sadarbība tika pārtraukta, jo tā izlēma komanda,” sarunā ar “4rati.lv” apstiprina Sirmacis. “Tomēr, ja komanda piedāvātu arī nākošgad startēt Latvijas rallija čempionātā, mēs paši no tā būtu atteikušies. Mērķis jau no paša sākuma bija cīnīties par pasaules čempiona titulu! Četrus gadus pēc kārtas startējot Latvijas čempionātā, no tā nekas nesanāktu. Tādēļ centīsimies doties tālāk.”

Sadarbības šķiršanu ar Sirmaci portālam apstiprināja arī “LMT Autosporta Akadēmija”.

Sirmacis skaidro, ka nav apmierināts ar to, ka tā arī neizdevās īstenot sākotnēji uzstādīto mērķi, dažu gadu laikā nokļūt pasaules rallija čempionātā un cīnīties par uzvarām savā klasē.

“Mēs jau divus gadus gribējām startēt ārpus Latvijas,” piebilst Sirmacis. “Šādas iespējas nebija, tādēļ kaut kas ir jāmaina. Ja tas nemainījās trīs gadu laikā, tad nemainīsies arī četros gados.”

Sirmacis no “LMT Autosporta Akadēmijas” atvadās ar pateicību: “Ja nebūtu šīs komandas, protams, nebūtu arī šo manu trīs izcīnīto Latvijas čempiona titulu. Diemžēl tāda ir dzīve. Reizēm kāds ir jāpamet un jāsāpina, lai dotos tālāk.”

Jau ziņots, ka decembrī Sirmacis piedalīsies “M-Sport” komandas rīkotajā “Fiesta Sporting Trophy Shootout” konkursā, kur uzvarētājs balvā saņems vienu apmaksātu posmu 2015. gada pasaules čempionātā ar “Ford Fiesta R5” automašīnu. Tāpat Sirmacim pienākas “M-Sport” rīkoti testi ar šādu auto par labu sniegumu Latvijas čempionātā.

Pagaidām sportists izvairīgi izsakās par nākotnes plāniem, tomēr cer piesaistīt finansējumu, lai varētu piedalīties rallijos ārpus Latvijas.

Foto: Dace Janova (4rati.lv)

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *