Latvala līderis Francijas rallijā, Ožjē zaudējis 9 minūtes

Sebastjans Ožjē jau pirmajā Francijas rallija dienā krietni sabojājis savas izredzes šajā nedēļas nogalē izcīnīt otro WRC titulu karjerā, jo zaudējis jau 9 minūtes sacensību līderim Jari-Mati Latvalam, kurš savukārt krietni palielinājis nelielās cerības pārspēt francūzi cīņā par 2014. gada pasaules čempiona titulu.

Pirmajā dienas ātrumposmā Latvala pārspēja Ožjē par 0.3 sekundēm, taču jau otrajā ātrumposmā notika drāma. Vispirms Ožjē saslīdēja, bet ātrumposma vidū mašīnai parādījās tehniskas problēmas, kuru dēļ tika zaudētas apmēram 4 minūtes.
Čempionāta līderim izdevās finišēt un tobrīd viņš paskaidroja, ka motors pēkšņi izslēdzies, kā arī bijušas problēmas ar pārnesumu pārslēgšanu. Vēlāk izrādījās, ka pie vainas ir beigts ātrumkārbas sensors. Tāpat Ožjē saņēma sodu par laicīgu neierašanos uz trešā ātrumposma starta un vēl arī salauza amortizatoru, kā dēļ dienas izskaņā no līdera atpaliek jau nepilnas 9 minūtes un pagaidām ir tālu aiz “Top 10”.

Rīta cēlienā divos no trim ātrumposmiem uzvarēja Latvala, bet vienā ātrākais bija trešais “Volkswagen” pilots Andreass Mikelsens, kurš tobrīd rallija kopvērtējumā ieņēma otro vietu, zaudējot tikai 0.7 sekundes. Arī pēcpusdienā divos ātrumposmos labākais bija Latvala, bet vienā – Mikelsens, kurš kopumā turpināja nedaudz atpalikt un zaudēja jau 8.5 sekundes. Diena noslēdzās ar speciālo ātrumposmu Strasbūrā, kur vienādu laiku sasniedza Daniels Sordo un Mikelsens, bet 0.3 sekundes viņiem zaudēja Latvala. Dienas beigās Latvalam 8.2 sekunžu pārsvars pār Mikelsenu.

Trešo vietu ieņem un joprojām cīņā par uzvaru atrodas “Citroen” pilots Kriss Mīke, kurš no līdera Latvalas atpaliek 14.9 sekundes. Ceturtais bija “M-Sport” pārstāvis Elfins Evanss, tomēr pārbrauciena laikā viņam radās problēmas ar elektrību, sportists nokavēja ierašanos uz ceturtā ātrumposma startu, rezultātā saņemot sodu un atkrītot uz pirmā desmitnieka beigām. Pirmo piecinieku noslēdz Danijs Sordo, kurš šobrīd ir labākais no “Hyundai” nometnes braucējiem, līderim zaudējot nepilnu pusminūti, kā arī Mīkes komandas biedrs Madss Ostbergs.

Vācijas rallija uzvarētāja Tjerī Noivila “Hyundai” automobilim radās problēmas ar dzinēju, kā dēļ beļģis zaudēja vairākas minūtes.

Sestdien Francijas WRC posmā nākamie septiņi ātrumposmi.

Francijas rallija kopvērtējums pēc SS7:

1) Latvala
2) Mikkelsen, +8.2
3) Meeke, +23.1
4) Sordo, +51.2
5) Ostberg, +1:01.9
6) Hirvonen, +1:02.9
7) Kubica, +1:04.7
8) Bouffier, +1:45.7
9) Prokop, +2:24.1
10) Evans, +2:28.1

Info un foto: wrc.com

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *