Lukjaņuks izcīna uzvaru Tartu rallijā un pietuvojas titulam

Ar krievu braucēja Alekseja Lukjaņuka uzvaru noslēdzies Tartu rallijs, kas bija Igaunijas čempionāta priekšpēdējais posms.

Rallijs risinājās divas dienas. Pirmajā no tām bija paredzēts veikt četrus ātrumposmus, tomēr laika skaitīšanas iekārtas problēmu dēļ pirmos divus no tiem nācās atcelt. Līdz ar to sacensību uzvarētājs tika noteikts desmit ātrumposmos.

Lukjaņuks, kurš nesen izcīnīja uzvaru arī Kurzemes rallijā, bija līderis jau pēc piektdien veiktajiem pirmajiem diviem superspeciālajiem ātrumposmiem. Latvijas komandu ASRT pārstāvošais Sīms Plangi tobrīd ierindojās otrajā vietā un starp šiem braucējiem arī norisinājās cīņa par uzvaru atlikušajā rallija daļā.

Abi brauca ļoti līdzīgā ātrumā un trīs ātrumposmus pēc kārtas sestdien abu starpā nemainīgi turējās tieši 10 sekundes. Pašā izskaņā Plangi mazliet pietuvojās, bet Lukjaņuks tomēr izcīnīja uzvaru, finišā pārspējot igauņu pilotu par 9,9 sekundēm. Trešo vietu guva Rainers Auss.

Lukjaņuks pēc šī posma vēl vairāk pietuvojies Igaunijas čempiona titulam N4 jeb EMV-2 klasē.

Savukārt EMV-1 klasē izdevību kļūt par Igaunijas čempionāta līderi Timmu Korges prombūtnes laikā neizmantoja Radiks Šajmijevs, kurš izbrauca no trases un izstājās.

ASRT pilots Kaspars Koitla finišēja tikai 19. pozīcijā, lai gan sākotnēji cīnījās pirmajā sešiniekā.

Savukārt ļoti smagu avāriju piedzīvoja Egona Kaura ekipāža, kuru mašīna pēc negadījuma apgāzās uz jumta un aizdegās. Lai gan sportistus pārbaudīja mediķi, ar viņu veselību, par laimi, viss kārtībā.

Tartu rallijā startēja tikai viena ekipāža no Latvijas, ar pilotu Gunti Lielkāji, kura rīcībā bija priekšpiedziņas “Ford Fiesta” automobilis. Kopējā ieskaitē viņš finišēja 36. pozīcijā un guva desmito vietu EMV-3 ieskaitē, kur piloti sacentās ar R2 klases tehniku. Uzvara šajā klasē pasaules čempionāta dalībniekam Sandersam Pārnam.

Sezonas noslēguma posms Sāremā rallijs norisināsies  10. un 11. oktobrī.

Tartu rallija rezultāti:

Vieta Pilots Auto Rezultāts
1. Aleksejs Lukjaņuks Mitsubishi Lancer EVO X 39:24.5
2. Sīms Plangi Mitsubishi Lancer EVO X +9.9
3. Rainers Auss Mitsubishi Lancer EVO IX +30.1
4. Markuss Abrams Mitsubishi Lancer EVO X +1:00.4
5. Ranno Bundsens Mitsubishi Lancer EVO VI +2:29.5
6. Tomass Vasks BMW M3 +2:33.0
7. Hendriks Kerss Mitsubishi Lancer EVO V +2:44.0
8. Mēlis Orgla Mitsubishi Lancer EVO VII +3:19.8
9. Dmitrijs Nikončuks BMW M3 +3:46.3
10. Jurijs Sidorenko Mitsubishi Lancer EVO +4:03.4

Info: autosport.ee
Foto: Mari Kirss

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *