Vitauts Šveds dodas pēc piektās uzvaras rallijā “Žemaitija 2014”

Bez Latvijas sportistu līdzdalības šajās brīvdienās tiks aizvadīts Lietuvas rallija čempionāta trešais posms “Žemaitija 2014”.

Iepriekš šis rallijs bija pazīstams ar nosaukumu “Saule” un četras reizes, arī pagājušogad, tajā uzvarējis pazīstamais lietuvietis Vitauts Šveds. Sportists, kurš nesen piedalījās Palangas 1000 km sacensībās, atgriezīsies pie sev daudz labāk pazīstamās N4 klases rallija mašīnas stūres un mēģinās uzvarēt šajā rallijā jau piekto reizi.

“Mērķēju uz pašu augšu – ir jāatgriežas cīņā par Lietuvas čempiona titulu,” pirms sacensībām saka Šveds. “Pirmo posmu “Winter Rally” nepabeidzu tehnisku problēmu dēļ, bet otrajā posmā “Rally Talsi” izcīnīju uzvaru. Žemaitijā es vienkārši nevaru atļauties nefinišēt. Mēģināšu pabeigt šīs sacensības par katru cenu. Galvenā prioritāte – uzvara.”

“Juta Racing” komandas pilots Šveds sacensībās startēs ar “Mitsubishi Lancer EVO X” automašīnu, bet viņam piešķirts otrais starta numurs, kamēr ar pirmo trasē dosies “Čapakauskas autosportas” vienības braucējs Ramūns Čapakausks ar “Mitsubishi Lancer EVO IX”.

Kamēr latvieši rallijā “Žemaitija 2014” nepiedalīsies, uz starta izies Latvijas komandas ASRT ekipāža ar krievu braucēju Igoru Bulancevu pie stūres, kuram sestais starta numurs. Bez viņa un jau pieminētajiem Šveda un Čapakauska, pirmajā desmitniekā “izsēti” arī Giedriuss Notkuss, Daniels Zarna, Anatols Šimakovskis, Gedimins Ramons, Sergejs Vjazovičs, Darijuss Biesevičs un Aļģirts Kazlausks.

Sacensības tiks aizvadītas sestdien, kad risināsies visi 11 ātrumposmi. Neviens no tiem nebūs ātrāks par 15.4 km, bet kopumā ātrumposmos tiks veikti 123 km, kamēr ar pārbraucieniem – 322 km.

Reizē šis būs arī Baltkrievijas rallija čempionāta otrais posms, kā arī Lietuvas rallijsprinta čempionāta sezonas otrās sacīkstes.

Lietuvas rallija čempionāta kopvērtējums pēc 2. posma:

1. Ramūnas Čapkauskas, 65
2. Vytautas Švedas, 49
3. Rokas Kvaraciejus, 39
4. Giedrius Notkus, 29
5. Adomas Janulionis, 19
6. Algirdas Kazlauskas, 14
7. Dainius Matijošaitis, 8
8. Eugenijus Michalauskas, 4

Info: lasf.lt / delfi.lt
Foto: Dace Janova (4rati.lv)

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *