Ford komanda gatava Somijas rallijam

Info: wrc.com
Foto: rallye-info.com

Kamēr vēl daudzas komandas aizvada pēdējos treniņbraucienus, „Ford” komandas piloti atzinuši, ka ir gatavi Somijas rallijam, kā arī to, ka abi piloti labprāt šeit gribētu uzvarēt.

Čempionāta kopvērtējumā līderis ir Miko Hirvonens, kurš par trīs punktiem apsteidz savu sīvāko konkurentu Sebastianu Loebu no „Citroen” komandas. Trešais ar izcīnītiem 34 punktiem ir Jari-Mati Latvala.

„Nevaru sagaidīt, kad sāksies Somijas rallijs,” saka Hirvonens. „Ļoti gribu uzvarēt Somijā, un ja tas izdosies, tad tā man būs pirmā uzvara Somijas WRC rallijā.” Skaidrs ir viens – favorīti šeit būs skandināvu braucēji. Somijas rallijs norisinās kopš 1951.gada, un šajā laikā tikai trīs reizes uzvarēja pilots, kurš nav no Skandināvijas. 1990.gadā ar „Toyota Celica” automašīnu to paveica Karloss Sainzs, 1992.gadā ar „Lancia Delta HF Integrale” to izdarīja Didjē Oriols, bet 2003.gadā ar „Ford Focus RS WRC 03″ mašīnu Somijas ceļos ātrākais bija igaunis Marko Martins.

Hirvonens apzinās, ka viņš ir labā situācijā, lai kopvērtējumā varētu palielināt savu pārsvaru pār Loebu. „Būs grūti, taču iespēja, ka izcīnīsim čempiona titulu, ir 50 pret 50. Ja man paveiksies, tad, iespējams, arī uzvarēsim.”

Arī Latvala ir gatavs sezonas otrajā pusē cīnīties par uzvarām. Līdz šim somu sportists ir uzvarējis tikai Zviedrijas rallijā, taču tagad alkst to atkārtot arī Somijā. „Protams, ir neliels spiediens. Tas ir mūsu mājas rallijs, arī mūsu komandai uzvarēt Somijas rallijā ir ļoti svarīgi. Pati galvenā lieta ir finišēt pirmajā trijniekā. Būtu ļoti patīkami, ja man izdotos cīnīties par uzvaru. Uzvarēt Somijas rallijā ir daudz patīkamāk, jo tas ir viens no grūtākajiem un ātrākajiem sezonas rallijiem.”

Tāpat 23 gadus vecais sportists arī apzinās, ka jau drīz viņam var nākties palīdzēt savam komandas biedram Hirvonenam cīnīties par uzvaru kopvērtējumā. „Protams, ja Hirvonens būs tuvāk titulam un viņam būs iespēja apsteigt Loebu, tad mēģināšu viņam palīdzēt.”

„Izcīnot čempiontitulu, mans sapnis būs piepildījies. Manam tēvam, maniem radiniekiem, manam mazajam ciematam, no kurienes es nāku, šis tituls nozīmētu ļoti daudz. Kad sākām, mums nebija tik daudz līdzekļu, tāpēc daudzi man palīdzēja. Ja es varētu iedot vienu titulu viņiem, tas būtu fantastiski,” nobeigumā saka Hirvonens.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *