Montekarlo IRC rallijā uz starta izies 120 ekipāžas

Info, foto: www.ircseries.com

Nākamā gada sezonas pirmajā ”Intercontinental Rally Challenge” (IRC) seriāla posmā, kurš norisināsies Montekarlo, uz starta izies 120 ekipāžas, lai arī sākotnēji savu dalību šim rallijam bija pieteikusi 321 ekipāža.

Janvārī šim rallijam tiks atzīmēta 100. jubileja, tādēļ sākotnēji rallija organizatori paziņoja, ka Montekarlo posmā, kurš notiks no 18. līdz 22. janvārim, varēs braukt par velti, taču maksimālais dalībnieku skaits, kurš tiks apstiprināts, būs 100 ekipāžas. Aktivitāte bija ļoti liela, jo rallijam pieteicās 321(!) ekipāža. Protams, tik daudziem dalībniekiem ralliju noorganizēt nav iespējams, tāpēc daudziem diemžēl nācās atteikt. Beigās organizatori nolēma, ka rallijā varēs startēt 120 ekipāžas, no kurām 39 pārstāvēs ”S2000” klasi.

Ir zināms, ka dalību šajā rallijā apstiprinājis norvēģis Peters Solbergs, kura rīcībā būs nevis „Citroen” un WRC automašīna, bet gan „Peugeot 207 S2000” spēkrats. Taču arī bez Solberga te būs ko redzēt – šajā rallijā brauks Henings Solbergs, Stefans Sarazēns, Gajs Vilkss, Andreass Mikelsens, Tonijs Gārdemaisters, Juho Hanninens, Jans Kopeckis, Toms Keivs un Kriss Atkinsons. Tāpat pilota lomā iejutīsies Sebastiana Loeba stūrmanis Daniels Elena. Uz starta izies arī F1 pilots Roberts Kubica, kā arī franču leģenda Fransuā Delekūrs, kurš Montekarlo uzvarēja tālajā 1994. gadā.

Tāpat arī nesen kļuvis zināms, ka nākamgad jūnija sākumā Spānijas rallija (Kanāriju salās) vietā posms notiks Ukrainas kūrortpilsētā Jaltā (asfalta rallijs). Lai arī pastāvēja iespēja, ka 2011. gadā IRC posms varētu notikt kaimiņos Igaunijā, tas diemžēl nākamgad nenotiks. Kā minēts dažos rallija forumos, tad, iespējams, ukraiņi šo posmu „ir nopirkuši”.

Jāpiemin, ka pilnīgi visus 12 Montekarlo rallija ātrumposmus tiešraidē translēs kanāls ”Eurosport”. Ar dalībnieku sarakstu var iepazīties šeit: http://www.acm.mc/ramc/2011/docs/liste_engages__entry_list__09-12-2011-2.pdf

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *