Mārim pirmā uzvara ar pilnpiedziņu!!!

Info: “Latvijas Mobilā Telefona rallija komandas” preses sekretārs Mārtiņš Dzenītis
Foto: Fotoaģentūra “4rati”

„Latvijas Mobilā telefona rallija komanda” nevarēja vien sapņot par labāku sezonas sākumu. Māris Neikšāns/Māris Jēkabsons N4 klasē izcīnīja uzvaru un viņu panākumu N3 klasē atkārtoja Artis Štrauss/Raimonds Tihonovs. Arī komandu vērtējumā vienība gadu uzsāka, kur pērno pabeigusi – pirmajā vietā. Lieliska debija ar pilnpiedziņu sanāca arī Andim Neikšānam/Pēterim Dzirkalam, kuri N4 klasē izcīnīja piekto vietu.

Vēsturiski tā bija sagadījies, ka pirmo Latvijas čempionāta posmu Māris Neikšāns vēl nekad nebija finišējis. Trīsreiz bija pievīlusi tehnika, reizi viņš nestartēja, jo nebija vēl saņēmis jauno auto. Par visām šīm neveiksmēm ekipāža Māris Neikšāns/Māris Jēkabsons spoži revanšējās šī gada „Sarmā”, izcīnot skaistu uzvaru. Visas sacensības laikā Māris sekundi sekundē cīnījās ar Jāni Vorobjovu/Gunti Ervaldu un pirms pēdējā ātrumposma situācija bija dramatiska – Māri no Jāņa šķīra viena sekunde par labu konkurentam. Lieliski veicis pēdējo ātrumposmu, Māris varēja gavilēt – Vorobjovs kopvērtējumā tika apsteigts par 1,5 sekundēm! „Pirmā uzvara vienmēr ir emocionāls brīdis. Jo īpaši šī, kad esmu uzvarējis Latvijas rallija čempionātā N4 grupā. Pirms sezonas cerēju uz pirmajām vietām, bet tikai tagad sāku tā pa īstam noticēt tam, ko esam izdarījuši. Vēlos pateikties visiem – stūrmanim, komandai, atbalstītājiem, faniem un visiem, kas vienkārši man novēlēja šo uzvaru. Šis ir neaizmirstams brīdis,” pēc finiša emocionāls bija Māris Neikšāns.

Anda Neikšāna/Pētera Dzirkala piektā vieta ir ļoti labs sasniegums un to atzīst arī paši sportisti. „Rezultāts pirmajam rallijam Latvijā ar pilnpiedziņu ir labs. Tagad jānostabilizējas un jāsāk kāpināt temps. Prieks par brāli – viņš šo uzvaru bija pelnījis!,” pēc finiša stāstīja Andis Neikšāns.

Artis Štrauss/Raimonds Tihonovs rallijā „Sarma 2007″ dominēja N3 klasē, uzvarot visos ātrumposmos. Artis atzina, ka braucis ātri, taču bez riska. „Rallijs bija interesants, ar rezultātu esmu apmierināts. Mašīna bija lieliski sagatavota – daudz labāk, nekā pagājušajā gadā,” sacīksti rezumēja Štrauss.

Komandu vērtējumā nopelnot 19 punktus, „Latvijas Mobilā telefona rallija komanda” izcīnīja pārliecinošu uzvaru. „Visu šo ziemu cītīgi strādājām, lai sagatavotu tehniku jaunajai sezonai. Mūsu darbs ir nesis augļus un Māris ar jauno auto ir izcīnījis uzvaru. Man ne tikai kā komandas vadītājam, bet arī kā tēvam šis ir ļoti emocionāls brīdis – apzināties, ka uz šo brīdi dēls ir sasniedzis Latvijas autorallija pašu iekārojamāko goda pjedestāla pakāpienu,” saka „Latvijas Mobilā telefona rallija komandas treneris un menedžeris Pēteris Neikšāns, atgādinot, ka nākamās sacīkstes – „Sigulda 2007″ – notiks jau pēc divām nedēļām.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *