2025. gada WRC kalendārā būs 14 posmi

Foto: Dace Janova, 4rati.lv

Drīzumā tiks publicēts oficiālais pasaules rallija čempionāta kalendārs 2025. gadam, bet jau šobrīd zināms, ka tajā būs 14 posmi. Vairākas sacīkstes nāks klāt, citas kalendārā vairs nebūs.

Šosezon WRC kalendārs sastāv no 13 posmiem, bet nākamgad to skaits pieaugs.

“Kalendārs pamatā ir gatavs, tajā būs 14 posmi,” apstiprinājis WRC sacīkšu direktors Simons Larkins.

Jau oficiāli zināms, ka noslēgti līgumi par WRC posmu rīkošanu Saūda Arābijā un Paragvajā. Tāpat zināms, ka klāt nāks rallijs Kanāriju salās, kur šobrīd norisinās viens no Eiropas čempionāta posmiem. Līdz ar to Spānija pēc divu gadu pārtraukuma atgriezīsies pasaules čempionāta apritē.

Noprotams, ka pirmais posms, kā ierasts, būs Montekarlo rallijs un risināsies janvārī. Jau paziņots, ka Saūda Arābijā notiks sezonas pēdējais posms.

Polija, kur WRC posms tika aizvadīts pagājušās nedēļas nogalē, nākamgad kalendārā vairs nebūs. Tāpat kalendārā nebūs Latvijas, kas pagaidām ieguvusi tiesības rīkot WRC posmu tikai šogad. Pēc gada pārtraukuma tikmēr apritē atgriezīsies Igaunija, kur šogad atkal risinās Eiropas čempionāta sacensības.

Pārējie Eiropas posmi būs Zviedrijas, Sardīnijas, Somijas, Grieķijas un Centrāleiropas rallijs. Tikmēr Horvātijas rallijs, kā noprotams, kalendārā nākamgad vairs nebūs. Šajā valstī WRC posms noticis pēdējos četrus gadus.

Izmantotie resursi:
www.motorsport.com

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *