2024. gada WRC kalendārs vairāku pārmaiņu priekšā

Plānots, ka jau septembra pirmajās dienās tiks prezentēts oficiālais 2024. gada pasaules rallija čempionāta kalendārs, bet šobrīd notiek darbs pie dažādām interesantām pārmaiņām.

Pretēji iepriekš paustajām ziņām, nākamajā sezonā WRC posms nenotiks ne ASV, ne arī Saūda Arābijā. Ziemeļamerikā čempionāta posms netiks rīkots ātrāk par 2025. gadu, paredz WRC organizatoru pieņemtā stratēģija. Tā vietā nākamgad ļoti iespējama Polijas posma atgriešanās, pretendē arī Argentīna.

No 2023. gada WRC posmiem vietu nākamā gada kalendārā saglabās Montekarlo rallijs, Zviedrija, Horvātija, Portugāle, Sardīnija, Kenija, kas nesen pagarināja līgumu līdz 2026. gadam, Grieķija, Čīle, Centrāleiropas rallijs un Japāna.

Meksikas rallija liktenis vēl nav skaidri zināms, bet visticamāk šī posma nākamgad kalendārā nebūs. Kā apstiprināts jau iepriekš, Igauniju WRC kalendārā nomainīs Latvija.

Iepriekš čempionāta rīkotājs “WRC Promoter” plānoja 14 posmu kalendāru, bet sacīkšu direktors Saimons Larkins apstiprina, ka nākamgad notiks 13 posmi. Iemesls tam ir nepieciešamība uz sacensību starta piesaistīt vairāk “Rally1” klases mašīnas.

Provizoriskie 2024. gada WRC posmi:

Monte Carlo Rally
Rally Sweden
Safari Rally Kenya
Croatia Rally
Rally of Portugal
Rally Italy Sardinia
Rally Poland
Rally Latvia
Rally Finland
Acropolis Rally Greece
Rally Chile
Central European Rally
Rally Japan

Izmantotie resursi:
www.dirtfish.com

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *