Noivils jau šonedēļ var nodrošināt titulu, interesanta situācija WRC2 klasē

Šonedēļ Austrijā, Čehijā un Vācijā norisināsies Centrāleiropas rallijs, kas būs pasaules čempionāta sezonas priekšpēdējais posms. Tuvu pirmajam titulam karjerā ir Tjerī Noivils, bet interesanta situācija izveidojusies WRC2 kategorijā, kur izredzes vēl saglabā trīs piloti.

“Hyundai” komandas braucēji Noivils un Ots Tanaks pašlaik ieņem pirmās divas pozīcijas WRC kopvērtējumā, bet igaunis atrodas jau 29 punktus aiz pārinieka. Tā kā pēdējā posmā Japānā būs iespējams izcīnīt maksimums 30 punktus, Noivilam ir ļoti labas izredzes jau šonedēļ nodrošināt titulu priekšlaicīgi. Matemātiskas izredzes pašlaik gan vēl saglabā arī “Toyota” pārstāvji Sebastjēns Ožjē un Elfins Evanss, kuri atpaliek, attiecīgi, 41 un 46 punktus.

Noivila uzdevums ir skaidrs. Lai kļūtu par 2024. gada WRC čempionu jau šonedēļ, gaidāmajā posmā jāgūst par diviem punktiem vairāk nekā to spēs paveikt Tanaks, kā arī nedrīkst gūt mazāk par desmit punktiem nekā to spēs Ožjē un ne mazāk par 15 punktiem kā Evanss.

Sarežģītāka situācija WRC2 klasē. Ja Olivers Solbergs būtu guvis uzvaru iepriekšējā posmā Čīlē, viņš būtu nodrošinājis pirmo vietu 2024. gada WRC2 kopvērtējumā, tomēr plīsusi riepa to liedza paveikt. Tagad zviedru pilots nonācis riskantā situācijā. WRC2 čempionāta dalībnieki drīkst aizvadīt septiņus ieskaites posmus, bet vērā tiek ņemti seši labākie rezultāti. Solbergs visas septiņas šajā klasē plānotās sacīkstes jau aizvadījis, sakrājis 123 punktus (pēc vienu sliktāko rezultāta atmešanas) un ir kopvērtējuma vadībā. Tomēr garām vēl var tikt divi braucēji.

No trijotnes, kas vēl pretendē uz titulu, Centrāleiropas rallijā par WRC2 punktiem sacentīsies Johans Rosels, kam pašlaik 111 punkti. Lai paturētu cerības uz titulu, šajā posmā francūzim jāuzvar. Tādā gadījumā viņam būs 126 punkti un izdevies nokļūt priekšā Solbergam. Tituls gan vēl nebūs garantēts, jo tādā gadījumā cerību saglabās Sami Pajari, kura kontā pašlaik 108 punkti.

Centrāleiropas posmā Pajari pilotēs “Rally1” auto, bet cīņā par WRC2 punktiem atgriezīsies sezonas pēdējās sacensībās Japānā. Ja Rosels Centrāleiropas posmā uzvarēs, Pajari WRC2 klasē vajadzēs uzvarēt Japānas rallijā, lai kļūtu par čempionu. Tad, atmetot vienu sliktāko rezultātu, Pajari būs vairāk punktu. Ja Rosels šonedēļ neuzvarēs, Rosela cerības uz titulu būs zudušas. Pie tāda scenārija Pajari Japānas posmā vajadzēs finišēt vismaz otrajam, lai kopvērtējumā pārspētu Solbergu un gūtu titulu.

WRC kopvērtējums:

WRC2 kopvērtējums:

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *