Notiks balsojums par atteikšanos no WRC hibrīda jau uz nākamo sezonu

Foto: Dace Janova, 4rati.lv

Lai gan iepriekš tika nolemts, ka līdz 2026. gada beigām “Rally1” klases tehniskie noteikumi pasaules rallija čempionātā netiks mainīti, pastāv iespēja, ka jau pirms nākamās sezonas notiks atteikšanās no hibrīda sistēmu izmantošanas.

Zināms, ka WRC komandas ir neapmierinātas ar plānotajām izmaiņām hibrīda remontēšanas nosacījumos, tādēļ jau šonedēļ ieplānots virtuālais balsojums par atteikšanos no sistēmas izmantošanas. Ja tiks nobalsots par šādu soli, izmaiņas tiks ratificētas WRC Komisijā un pēc tam jau šomēnes apstiprinātas FIA Pasaules motoru sporta padomes (WMSC) sēdē.

“Komandas runā par to, ka nosacījums remontēt hibrīdus nozīmēs viena miljona eiro papildus tēriņus budžetā,” kāds anonīms avots sacīja medijam “Dirtfish.com”. “Kad dzirdam, ka braucēji pēc ātrumposmiem saka, ka hibrīds nestrādā un nepieciešams no atiestatīt, tagad tas nozīmēs, ka atiestatīšana būs remonts un šāda remonta izmaksas sākas no 50 tūkstošiem eiro. Šīs izmaiņas ir raisījušas diskusijas, vai uz nākamo sezonu vajag hibrīdu paturēt.”

Kā Polijas rallijā pierādīja Mārtiņš Sesks un Renārs Francis, arī ar “Rally1” mašīnu bez hibrīda iespējams pabraukt ļoti ātri un pat sacensties ar hibrīda automobiļiem, neskatoties uz jaudas atšķirību.

Izmantotie resursi:
www.dirtfish.com

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *