WRC2 titula pretendents Rosels strādā pie pāriešanas uz ‘Rally1’ klasi

Foto: Honza Fronek

Franču autosportists Johans Rosels saglabā iespējas kļūt par pasaules rallija čempionu WRC2 kategorijā un jau paziņojis, ka paralēli strādā pie tā, lai drīzumā varētu debitēt “Rally1” klasē.

Čīles rallijā Roselam izdevās izcīnīt ļoti svarīgu uzvaru WRC2 vērtējumā. Tādā veidā viņš saglabājis izredzes šogad uzvarēt čempionāta kopvērtējumā. Ja viņam izdosies uzvarēt arī nākamnedēļ notiekošajā Centrāleiropas rallijā, sportists kopvērtējumā būs nokļuvis priekšā pašreizējam līderim Oliveram Solbergam. Vēl izredzes uz titulu ir arī Sami Pajari.

Rosels paziņojis, ka viņa mērķis ir kļūt par “Rally1” klases dalībnieku. Pirms Somijas posma ekipāžā arī nomainījās stūrmanis, un tagad stenogrammu lasa Florioans Barals.

“Jau ilgu laiku mans plāns ir pāriet uz “Rally1″ klasei,” viņš saka. “Mums ir vienāds mērķis, un mēs strādājam, lai būtu “Rally1″ mašīnā. Kādam tas ir kaut kas pārāk liels, bet ne man. Gribu pierādīt, ka esmu gatavs šai klasei.”

Rosels jau veicis sarunas ar komandām: “Esmu runājis, bet reālas iespējas pašlaik nav. Varbūt varēsim vairāk padiskutēt pēc cietiem braucējiem. Bet startēt “Rally1″ klasē un pierādīt savu ātrumu pavisam noteikti ir mans plāns. Gribu zināt, vai atbilstu tam, lai cīnītos augstākajā līmenī.”

Rosels ir īpaši ātrs asfalta rallijos, tāpat spējis savu ātrumu nodemonstrēt uz grants seguma, sevišķi tajos posmos, kur ceļi nav paši ātrākie. Šī ir jau sestā sezona, kad Rosels startē ar R5 vai “Rally2” mašīnām. 2021. gadā viņš kļuva par WRC3 klases čempionu, šogad WRC2 ieskaitē izdevās uzvarēt Montekarlo un Čīles posmos, Horvātijā un Sardīnijā tika ieņemta otrā vieta, kā arī trešā Grieķijas rallijā. Kopumā savā karjerā WRC2 klasē sportists uzvarējis sešas reizes.

Izmantotie resursi:
www.rallit.fi

 

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *