Olivers Solbergs jau Čīles rallijā var nodrošināt WRC2 titulu

Foto: Facebook.com/OliverSolberg01

Trīs posmus pirms pasaules rallija čempionāta beigām uz titulu WRC2 klasē pretendē vēl četri piloti. Tikmēr Olivers Solbergs var nodrošināt pirmo vietu kopvērtējumā jau šonedēļ Čīles rallijā, taču tādā gadījumā jāizcīna uzvara.

Solbergs WRC2 kopvērtējumā šobrīd ir trīs punktus priekšā Sami Pajari, par 25 punktiem pārspēj Joanu Roselu un ir 63 punktus priekšā Nikolajam Grjazinam.

Šajā klasē par ieskaites punktiem ekipāžas sacenšas septiņos posmos, ko izvēlas pašas. Solbergam Čīles posms ir septītais šajā WRC2 sezonā, arī Pajari atlicis viens posms, kurā cīnīties par čempionāta punktiem, un viņš to darīs Japānā (šonedēļ soms startēs ar “Rally1” klases mašīnu). Roselam atlikuši vēl divi ieskaites posmi – WRC2 ieskaitē sportists aizvadīs Čīles un Centrāleiropas rallijus, kamēr Grjazins no četrotnes aizvadījis vismazāk posmus un viņam iespēja sacensties par punktiem visos trīs atlikušajos rallijos.

Solbergs var nodrošināt čempiona titulu jau šonedēļ, taču tādā gadījumā viņam jāuzvar. Tad Pajari viena viņam atlikušā posma laikā noķert zviedru pilotu nevarēs, tāpat arī Rosels un Grjazins. Kā zināms, šajā kategorijā ieskaites punkti tiek dalīti pēc vecās sistēmas, sacensību beigās tos piešķirot pirmajām desmit ekipāžām – uzvarētājs saņem 25, otrās vietas ieguvējs 18 un tā tālāk. Nekādi papildus punkti nepienākas.

Grjazinam kopvērtējumā priekšā ir Lauri Jona un Jans Solanss, bet izredzes uz titulu šie abi sāncenši jau zaudējuši. Jona jau aizvadījis septiņus ieskaites posmus, kamēr Solansam rezervē divi, taču nokļūt pirmajā pozīcijā viņam matemātisku izredžu vairs nav.

Čīles rallijā WRC2 klasē startēs 14 ekipāžas. Solbergam, Roselam, Grjazinam un Solansam konkurenci šonedēļ sastādīs tādi piloti kā Gass Grīnsmits, Kajetans Kajetanovičs, Fabricio Zaldivars, vieni no ātrākajiem čīliešu pilotiem Horhe Martiness Fontena, Alberto Hellers, Pedro Hellers un citi. Pirms gada šajā posmā WRC2 klasē uzvarēja Solbergs.

WRC2 kopvērtējums:

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *