Čīles rallijā Katsutas vietā ‘Toyota’ komandā startēs Pajari

Foto: Toyota Gazoo Racing

“Toyota” rallija komanda apstiprinājusi, ka Čīles WRC posmā pamatsastāva pilota Takamoto Katsutas vietā startēs Sami Pajari. Pēc tam soms ar “Raly1” mašīnu startēs arī Centrāleiropas rallijā, kas notiks uz asfalta seguma.

Līdzīgi kā Mārtiņš Sesks, arī Pajari šogad piedzīvoja debiju “Rally1” klasē, aizvadot posmu Somijā. Somu pilota ekipāža sāvas mājās guva augsto ceturto vietu.

Seska ekipāža Čīlē atgriezīsies uz starta, kur startēs ar “M-Sport” rūpnīcas komandas “Ford Puma Rally1” mašīnu bez hibrīda, kamēr Pajari brauks ar “Toyota GR Yaris Rally1 Hybrid” auto.

Katsuta šajā sezonā nav spējis nodemonstrēt teicamu sniegumu un vienīgo reizi uz pjedestāla kāpa Kenijas posmā, kur ierindojās otrajā vietā.

“Šī bijusi smaga sezona, bet viņam ir pilns komandas atbalsts un visi zina, ka Takamoto ir ātrums,” komentē “Toyota” vienības vadītājs Jari-Mati Latvala. “Ar šo pārtraukumu viņam ir iespēja atjaunoties un uzlādēties pēdējiem diviem posmiem. Tie būs svarīgi posmi, sevišķi Japānas rallijs, kur viņš var atkal cīnīties par pjedestālu.”

Iepriekšējā pasaules čempionāta posmā Grieķijā Pajari uzvarēja WRC2 ieskaitē, lai gan plīsušas riepas dēļ pēdējā ātrumposmā zaudēja laiku un rallija summā sasniedza vienādu rezultātu ar sacensību otrās vietas ieguvēju Robertu Virvesu.

Izmantotie resursi:
www.autosport.com

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *