Tanaks līderis pēc dramatiskās pirmās dienas Grieķijas rallijā

Foto: Hyundai Motorsport

Visas trīs “Toyota” komandas ekipāžas piedzīvoja neveiksmīgu pasaules rallija čempionāta Grieķijas posma pirmo dienu, bet pirmajās trīs pozīcijās, ar Otu Tanaku priekšgalā, atrodas “Hyundai” vienības braucēji. Nepaveicās arī abām “M-Sport Ford” ekipāžām.

Jau dienas pirmajā ātrumposmā apstāties un nomainīt riepu bija spiests Elfins Evanss, kas viņam maksāja ap divām minūtēm un krietni iedragāja cerības pacīnīties par pjedestālu. Trešajā ātrumposmā riteni nolauza Takamoto Katsuta, kurš pirms tam bija uzrādījis labāko rezultātu SS2 un atradās otrajā pozīcijā rallija kopvērtējumā.

Spraigu dueli par pirmo pozīciju aizvadīja Sebstjēns Ožjē un Tanaks. Tomēr arī Ožjē veiksme nebija sabiedrotā, kad piektajā no sešiem veicamajiem dopiem atklājās tehniska problēma un tika pazaudēta pirmā vieta. Izrādījās, ka pie vainas ir turbīna un ar ierobežotu jaudu dienu astoņkārtējais WRC čempions noslēdza vairs tikai ceturtais, divas ar pusi minūtes aiz Tanaka.

Uz otro vietu pacēlās Danijs Sordo, kurš, ļoti iespējams, aizvada savu pēdējo posmu WRC karjerā. No Tanaka viņš atpaliek 21 sekundi. Savukārt sezonas līderis Tjerī Noivils ir trešais, zaudējot 45 sekundes.

Neveiksmīga diena bija abām “M-Sport Ford” ekipāžām. Adriens Furmo sacentās par pjedestālu, vēl pēc trešā ātrumposma ieņēma augsto otro vietu, bet SS4 salauza piekari un izstājās. Greguārs Munsters bija ticis līdz piektajai pozīcijai, bet dienas noslēdzošajā dopā bija spiests apstāties, lai nomainītu riepu.

Ne mazāk dramatiski notikumi WRC2 klasē. Sākumā pārliecinoši brauca Johans Rosels, bet dienas beigās, sestajā ātrumposmā, arī viņam nācās mainīt cauru riepu. Gass Grīnsmits bija tuvu, lai pārņemtu vadību, bet pamanījās notriekt govi. Dzīvnieks turpināja savu ceļu, bet mašīna palika turpat. Rezultātā uz pirmo vietu pacēlās igaunis Roberts Virvess, kurš pašlaik ir pusotru sekundi priekšā Sami Pajari. Trešajā vietā esošais Kajetans Kajetanovičs atpaliek jau nepilnu minūti.

Ne mazāk smagas būs nākamās divas dienas. Sestdien sportisti veiks sešus ātrumposmus, bet svētdien – noslēdzošos trīs.

Rezultāti pēc SS6:

Pilni rezultāti >>

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *