Norvēģu pilots Nordstrands pārliecinoši uzvar rallijā ‘Cēsis’

Foto: Dace Janova, 4rati.lv

Ar norvēģu pilota Karla Pedera Nordstranda pārliecinošu uzvaru noslēdzies rallijs “Cēsis”, kas iesākās jau piektdienas vakarā, bet finišēja sestdienas pēcpusdienā. Visaugstāk no latviešu ekipāžām ierindojās Emīls Blūms/Didzis Blūms (“Mitsubishi Lancer Evo IX”), kuri pēc soda saņemšanas finišā ieņēma septīto vietu.

Nordstrands startēja ar “SRT Proto 02” automašīnu un abas dienas nodemonstrēja dominējošu sniegumu. Jau piektdien viņš uzvarēja pirmajos divos ātrumposmos, tobrīd tikai par trim sekundēm pārspējot tuvākos sekotājus Jānis Vorobjovu/Guntaru Zicānu (“Mitsubishi Lancer Evo VIII”). Šodien notika vēl seši ātrumposmi, un Nordstrands uzvarēja visos, finišā tuvāko sekotāju, igauni Prītu Koiku (“Škoda Fabia Rally2 evo”) uzveicot par 47 sekundēm. Trešajā vietā ierindojās Spāniju pārstāvošais Igors Bulancevs ar latviešu stūrmani Normundu Kokinu (“Škoda Fabia R5”).

Pēc šodien veiktā trešā ātrumposma Vorobjova ekipāža vēl saglabāja otro pozīciju, taču SS4 zaudēja pusotru minūti un izstājās motora problēmu dēļ. Tobrīd Koiks pakāpās uz otro vietu, bet Bulancevs – trešo, un šī secība pirmajā trijniekā nemainījās līdz finišam.

Blūms/Eglītis atradās ceturtajā pozīcijā, bet ceturtajā sacensību ātrumposmā saņēma minūtes sodu par pāragru startu, kā rezultātā finišā septītā vieta kopējā vērtējumā. Astotie finišēja Miks Ķenavs/Aldis Hanzens (“Mitsubishi Lancer Evo VI”), bet devīto vietu guva Mārtiņš Ķikusts/Gundars Berķis (“Mitsubishi Lancer Evo VII”).

Latvijas rallija čempionāta vērtējumā LRČ1 grupā aiz Nordstranda ierindojās Blūma/Eglīša un Ķenava/Hanzena ekipāžas. Tikmēr LRČ5 grupā Blūms/Eglītis izcīnīja uzvaru, otrajā vietā Ķenavs/Hanzens, bet trešie bija Ķikusts/Berķis. Vēl pirms noslēdzošā pārsvara 37 sekunžu pārsvars pār tuvākajiem sekotājiem LRČ6 ieskaitē bija Ralfa Sirmača/Armanda Bites (“BMW M3”) ekipāžai, tomēr izšķirošajā dopā pazaudētas vairākas minūtes, kā rezultātā uzvaru sasniedza Rolands Jaunzems/Ainārs Kalniņš (“BMW”). Atpaliekot vairāk par pusminūti, otro vietu ieņēma Viesturs Tilgass/Jānis Puķīts (“BMW 125”), kamēr trešie bija Zigurds Kalniņš/Renārs Salaks (“BMW Compact”). Sirmacis atkrita uz ceturto pozīciju.  LRČ2 grupā pirmo vietu ieguva Sergejs Ugers (“Ford Fiesta”), LRČ3 grupā uzvarēja Timoteušs Abramowski (“Ford Fiesta Rally3”), LRČ4 vērtējumā pirmais bija Isaks Hantamā. LRČ7 grupā ar vairāk nekā divu minūšu pārsvaru uzvarēja Madars Dīriņš/Gints Lasmanis (“Honda Civic”), otro vietu ieņēma Jānis Cielēns/Salvis Rambols (“VW Golf”), bet trešie bija Reinis Trūps/Beate Klipa-Gribuste (“Honda Civic Type-R”).

Latvijas “Historic” kausa izcīņā pārliecinoši uzvarēja Kristaps Dzīvītis/Mārtiņš Rudevičs (“Audi 80”), par vairāk nekā minūti uzveicot Andra Spilvas/Mārtiņa Krieviņa (“Subaru Impreza”) ekipāžu, savukārt trešie finišēja Intars Rezakovs/Elvijs Zebuliņš (“Subaru Impreza”). Aiz pirmā trijnieka palika brāļu Ivara Velmes/Andra Velmes (“Audi Sport Quattro S1E2”) duets, ieņemot ceturto vietu.

Latvijas rallijsprinta kausa dalībnieki mēroja piecus ātrumposmus. Uzvaru guva Ķenava/Hanzena ekipāža, kas par 17 sekundēm pārspēja Jurģi Meisteru/Gunti Slaidiņu (“Mitsubishi Lancer Evo”). Trešo vietu ieņēma somu pilots Isaks Hantamā (“Peugeot Rally 4”).

Šis bija arī Igaunijas rallija čempionāta piektais posms. Šeit absolūtajā ieskaitē uzvarēja Prīta Koika ekipāža, kas par 1 minūti un 16 sekundēm pārspēja Ralfu Negeni (“Renault Clio Rally3”), bet vēl sekundi zaudēja Allans Popovs (“Mitsubishi Lancer Evo X”). Katrai no šīm ekipāžām uzvaras savās ieskaites grupās.

Rezultāti:

Visi rezultāti >>

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *