‘M-Sport’ vadītājs: “Ir sajūta, ka pēdējā brīdī pievīlām Mārtiņu Sesku”

Foto: Dace Janova, 4rati.lv

Pasaules rallija čempionāta komandas “M-Sport Ford” vadītājs Ričards Milleners pauda nožēlu par Mārtiņa Seska un Renāra Franča ekipāžas tehniskajām problēmām “Tet Rally Latvia” sacensībās, kas pēdējā ātrumposmā liedza latviešiem iespēju noturēt trešo pozīciju. Pats pilots tikmēr atzina, ka tieši šādas smagas situācijas dod iespēju iemācīties visvairāk.

Vēl pirms noslēdzošā ātrumposma Sesks/Francis atradās nepilnas piecas sekundes priekšā Ota Tanaka pilotētajai “Hyundai” komandas ekipāžai. Diemžēl izšķirošajos kilometros tehniskas problēmas dēļ tika pazaudēts vairāk par pusotru minūti, kas nozīmēja atkrišanu no trešās uz septīto pozīciju. Iemesls neveiksmei bija salūzis diferenciālis.

“Nobraucām 600 metrus, sekoja labais līkums, iegriezām tajā, pirmais ātrums, otrais ātrums un kaut kas tajā brīdī salūza,” uzreiz pēc finiša skaidroja Mārtiņš. “Pirmos 600 metrus viss bija labi. Pēc tam gandrīz netikām līdz otrajam līkumam. Tajā brīdī tu nesaproti, kas notiek, bet uzreiz apjēdz, ka viss ir beidzies.”

Nožēlas pilns pēc sacensību finiša bija “M-Sport Ford” vienības vadītājs Milleners, kurš sajutās vainīgs par šo pēdējā brīža neveiksmi.

“Raugoties no komandas viedokļa, esmu pilnīgi satriekts,” sacīja Milleners. “Jūtos tā, ka pēdējā brīdī esam viņu pievīluši. Nekad nevar zināt, kas atgadīsies, bet tas ir vienkārši… Visi strādāja tikpat smagi kā parasti. Tu nonāc līdz šim punktam, esi tik tuvu… Tiešām gaidīju šo cīņu pēdējā ātrumposmā. Visi to gaidīja. Varu tikai atvainoties par to, ka sabojājām šo iespēju. Man ir grūti to pieņemt, bet nevaru iedomāties, kā jūtas Mārtiņš. Viņa reakcija, kad viņš ieradās finišā, tikai parāda viņa profesionalitāti. Tuvākās pāris dienas šis viņam būs sāpīgi, tas nu ir skaidrs. Taču tas, ko viņš sasniedza šajā nedēļas nogalē – man nav, ko piebilst tam, ko jau pateica Tanaks. Varat teikt, ka viņam bija izdevīga starta pozīcija, vietējo ceļu zināšanas, varat teikt, visu, ko gribat, bet tā joprojām ir braukšana pa ceļu, gar kokiem ar 180 km/h. Tas, ka viņš dienu, pusotru spēja noturēt aiz sevis Sebastjēnu Ožjē, ir iespaidīgi.”

Lai gan latviešu pilots bija spiests samierināties ar nepelnītu iznākumu, sportists neslēpj, ka arī tā ir vērtīga pieredze.

“Skaidrs, ka mēs ne par ko nevaram sūdzēties,” teica Sesks. “Aizvadījām 19 trakus ātrumposmus, bija kāpumi un kritumi, bet visu laiku atradāmies starp pasaules čempioniem. Domāju, ka to spēšu aptvert tikai pēc dažām dienām. Tās būs labas atmiņas. Es teiktu, no uzvarām un labiem rezultātiem nevar iemācīties tik daudz, kā no šādām smagām lietām.”

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *