Sesks/Francis pēc ‘Tet Rally Latvia’ sestdienas ātrumposmiem trešajā vietā

M-Sport

Kamēr Kalle Rovanpera turpina ceļu pretī “Tet Rally Latvia” uzvarai, pašmāju ekipāža Mārtiņš Sesks/Renārs Francis pirms noslēdzošās sacensību dienas atrodas trešajā pozīcijā, 4.7 sekundes aiz astoņkārtējā WRC čempiona Sebastjēna Ožjē. Svētdien jāaizvada vēl četri pēdējie ātrumposmi.

Pēcpusdienas cēliens iesākās ar sacensību 13. ātrumposmu “Podnieki”, kura garums sastādīja 10.09 km. Rovanpera atkal bija ātrākais, par 2.6 sekundēm uzveicot Ožjē, kamēr Seska ekipāža ierindojās trešajā vietā. Šajā ātrumposmā cīņā par otro vietu latviešu ekipāža Ožjē pazaudēja tikai 0.2 sekundes, lai gan pirms tam laika ņemšanas vietās dažbrīd atstatums bija lielāks.

Kamēr kopvērtējumā Rovanpera sekundi pa sekundei turpināja palielināt pārsvaru, astoņkārtējais WRC čempions Ožjē joprojām atradās tikai 0.8 sekundes priekšā Seskam, kurš aizvada vien otro pasaules čempionāta posmu “Rally1” kategorijā un pirmo ar hibrīda automašīnu, kādas ir visiem pārējiem šīs klases regulārajiem braucējiem.

Nākamais sportistus sagaidīja 12.64 km garais “Vecpils 2” ātrumposms, ko bija jāveic arī dienas pirmajā pusē, kad Sesks šeit uzrādīja trešo rezultātu. Šajā reizē mūsu sportisti ierindojās sestajā pozīcijā, no uzvarētāja Rovanperas atpaliekot 6.3 sekundes. Latviešu pilots atzina, ka pieļāvis kļūdas un braucis piesardzīgi.

No trases šajā dopā izbrauca Elvins Evanss, noraujot atsaites reklāmas arkai. Šajā pašā vietā pēc tam apstājās Ots Tanaks, kura mašīnai piepūšamā reklāmas arka uzkrita virsū, kā rezultātā uz kādu laiku ātrumposms tika apturēts. Rezultāti tika kompensēti.

Gala rezultātos Tanaks ieņēma otro vietu, piekāpjoties Rovanperam par 2.7 sekundēm. Ožjē ieņēma trešo vietu un kopvērtējumā pārsvaru pār trešajā pozīcijā esošo Sesku palielināja līdz 3.2 sekundēm. Rovanperas pārsvars pār tuvākajiem sekotājiem pārsniedza 40 sekundes.

Dienas noslēdzošie divi ātrumposmi bija salīdzinoši īsi. “Dinsdurbes” dops bija 6.64 km garš un tajā Seska ekipāža ieņēma sesto vietu. Uzvarēja Ožjē, kuram latvieši piekāpās par pusotru sekundi. Otrais bija Rovanpera, trešo vietu ieņēma Takamoto Katsuta.

Kopvērtējumā Rovanpera turpināja baudīt lielu pārsvaru, bet Ožjē tagad palielināja pārsvaru pār Sesku/Franci līdz 4.7 sekundēm.

“Tet Rally Latvia” garākā diena noslēdzās ar 2.56 km garo superspeciālo ātrumposmu “Liepāja City Stage”, kas notika Mārtiņa Seska dzimtajā pilsētā. Jābrauc bija tikai pa asfalta ceļiem.

Rupju kļūdu pieļāva Tanaka ekipāža, kas ir Seska galvenie konkurenti cīņā par trešo vietu. Taisnes beigās pēc mākslīgā tramplīna igaunis nespēja sabremzēties un izslīdēja, nogāžot siena ķīpu un sabojājot mašīnas priekšējo labo pusi. Incidenta rezultātā tika zaudētas aptuveni 15 sekundes. Ātrāko laiku uzrādīja Rovanpera, kuram 0.1 sekundi zaudēja Katsuta, bet 0.2 sekundes – Tjerī Noivils un Evanss. Sesks un Ožjē uzrādīja vienādu rezultātu, zaudējot Katsutam 1.4 sekundes un dalot piekto pozīciju šajā ātrumposmā.

Tas nozīmē, ka pirms noslēdzošās sacensību dienas Ožjē ir tikai 4.7 sekundes priekšā Seska/Franča duetam cīņā par otro vietu, bet Tanaks pēc neveiksmes tagad atpaliek 20 sekundes no latviešiem. Pirms šī ātrumposma viņi zaudēja tikai virs sešām sekundēm.  Rovanperam jau 42 sekunžu pārsvars pār Ožjē.

WRC2 ieskaitē Olivers Solbergs tuvojas uzvarai. Tuvākais sekotājs Miko Heikile zaudē 26 sekundes, bet 31 sekundi atpaliek Sami Pajari. Starp šiem braucējiem cīņa par otro vietu vēl turpināsies. Matīss Mežaks/Arnis Ronis šodienas laikā pacēlās uz 11. pozīciju, bet Artūrs Priednieks/Jānis Kirkovalds pēc piektdien piedzīvotās avārijas šobrīd ieņem jau 12. vietu.

Rezultāti pēc SS16:

Visi rezultāti >>

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *