Seskam/Francim ceturtā vieta Latvijas WRC posma ‘shakedown’ ātrumposmā

Foto: Tavernier Clément Photographie

Šorīt Cimdeniekos, netālu no Liepājas, tika aizvadīts pasaules rallija čempionāta posma “Tet Rally Latvia” iesildīšanās jeb shakedown ātrumposms, kurā augsto ceturto rezultātu uzrādīja Mārtiņš Sesks/Renārs Francis, bet ātrākā bija igauņu pilota Ota Tanaka ekipāža.

Shakedown ātrumposms bija 3.58 kilometrus garš, bet vidējais ātrums pārsniedza pat 145 km/h. Ātrākos rezultātus sasniedza “Hyundai” komandas braucēji. Tanaks ieņēma pirmo, bet WRC kopvērtējuma līderim Tjerī Noivilam – otro vietu. Noivils vienā no braucieniem piedzīvoja bīstamu momentu, kad neilgi pirms finiša līkumā iebrauca grāvī ar trim riteņiem, tomēr veiksmīgi spēja izvairīties no avarēšanas. Vadošās divas ekipāžas šķīra 0.3 sekundes.

Tanaks tiek uzskatīts par šī posma galveno favorītu uz uzvaru.

“Igaunija, Polija, Latvija – šie visi ralliji ir līdzīgi,” viņš sacīja. “Ceļu īpašības ir līdzīgas. Redzēsim, kā mums šeit ies.”

Tālāk sekoja “Toyota” ekipāžas pilots Takamoto Katsuta.

Sesks/Francis uzsākuši otrās WRC sacensības “Rally1” klasē, bet pirmās ar automašīnu “Ford Puma Rally1 Hybrid”, kas aprīkota ar hibrīda sistēmu un ir jaudīgāka par “parasto” versiju, ko pilotēja “Orlen Rally Poland” posmā. Latvieši veica četrus braucienus, pēdējā no tām spējot pacelties līdz pat ceturtajai pozīcijai. No Tanaka mūsējie atpalika vien 0.7 sekundes.

WRC2 klasē ātrākais rezultāts Oliveram Solbergam, kurš savulaik tieši Latvijā uzsāka savu rallista karjeru. Fabricio Zaldivars pārsteidza ar otro rezultātu, bet trešais bija Džošs Makerlīns. Matīss Mežaks/Arnis Ronis uzrādīja 13. rezultātu, bet Artūrs Priednieks/Jānis Kirkovalds ieņēma 18. pozīciju.

Šovakar plkst. 20:05 Biķernieku trasē norisināsies pirmais, superspeciālais ātrumposms, bet lielās cīņas tiks aizvadītas piektdien, sestdien un svētdien.

Shakedown rezultāti:

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *