“No Budget Racing” minirallijā “Ropaži” neiztiek bez piedzīvojumiem

Pagājušās nedēļas nogalē ne bez piedzīvojumiem “No Budget Racing ” ekipāžai Ričardam Gothardsonam un Ralfam Runcim  norisinājās “ERST Finance” minirallija kausa izcīņas otrais posms “Ropaži 2024”.

Sacensībās startēja kopā 90 ekipāžas un Ričards ar Ralfu bija gatavi cīņai ar vairākiem konkurentiem jaunizveidotajā Studentu klasē. Tomēr, pateicoties tehniskiem defektiem un viltīgajiem Ropažu puses ātrumposmiem, no 7 ekipāžām klasē finišu sasniedza tikai trīs.

Jau pirmajā ātrumposmā notikumi sāka risināties ne tā, kā plānots. Stāsta pilots Ričards Gothardsons: “Pēc rotera, pārslēdzot ātrumus, no vietas izleca kulise un automašīna palika neitrālajā ātrumā. Par laimi, stūrmanis uzreiz zināja, ko darīt, nostūmām mašīnu malā, pacēlām augšā un salabojām.”

Nākamajā ātrumposmā asas emocijas tika sagādātas gan pašiem braucējiem, gan skatītājiem, kad ar pārāk lielu ātrumu ienākot līkumā, tika izbraukts pa grāvi. Par laimi, kūlenis nesekoja un auto izdevās atgriezt uz ceļa.

Tajā pat ātrumposmā pēc taisnes sekojošā asā kreisajā līkumā, sekoja vēl viena izbraukšana no trases, pie reizes aizķerot arī ceļazīmi.

Toties pārējos četros ātrumposmos Gothardsona/Runča ekipāža uzrādīja labāko laiku savā klasē un sacensību noslēgumā Studentu klases vērtējumā ieguva trešo vietu, uz pjedestāla pirmā pakāpiena kāpjot minirallija debitantiem Fēliksam Aukšmukstam/Rinaldam Laumanim, otrajā vietā te Kārlis Ķipsts ar Dzintaru Kunci.

“Lai gan trasē mēs esam konkurenti, tomēr tad, kad notiek kāda ķibele, mēs cenšamies viens otru atbalstīt. Paldies Kārļa Dzenīša ekipāžai par iedotajiem savilcējiem, arī  paši centāmies viņiem palīdzēt. Ir žēl, ka vairākiem mūsu klases dalībniekiem neizdevās finišēt”, atzīst Ričards Gothardsons.

“No Budget Racing” komandas vadītājs Kristaps Skuja: “Gāja traki! Pirmajā ātrumposmā tehniskas problēmas dēļ zaudējot Studentu klases pārējiem dalībniekiem 10 minūtes,  Ričards ar Ralfu kārtīgi sasparojās un atlikušajos ātrumposmos parādīja ļoti labu sniegumu.

Līdz dienas beigām likās, ka minirallijs ir zaudēts, bet, saskaitot soda minūtes par nogāztajiem roteriem un ņemot vērā vairāku konkurentu izstāšanos, tomēr tika iegūta trešā vieta.

Komandu vērtējumā šoreiz “No Budget Racing” ierindojās aiz uzvarētāju trijnieka, jo finišu sasniedza vien Gothardsona/Runča ekipāža. Kārlis Dzenītis un Mārcis Malers bija spiesta sacensības pārtraukt pārsista radiatora dēļ, savukārt Raimonds Viducis/Emīls Zemnieks pāragri finišēja, iebraucot grāvī.”

Nākamās sacensības, kur uz starta redzēsim “Zelta raķeti”, norisināsies Talsos 24.augustā un solās būt patiesi aizraujošas, jo organizatori braucējiem būs sarūpējuši veselus 5 ātrumposmus, no kuriem neviens neatkārtosies, tāpat arī viens no ātrumposmiem būs izveidots savulaik Talsu rallijā izmantotajā CVS trasē.

 

Projektu No Budget Racing atbalsta Džeka Riepas, Inovahouse, Ledakcijas, Goldingen Auto, Jekabsons Garage, Dekors RD, ERST Finance, Eurowag, Stikelyz, Hrc dyno, SIA Emi St, Blast, 333 trase, Avota ūdens “Svētavots”, Milwaukee, Gitana, Biovide, 4rati.lv, Emīls Blūms, Kārlis Nebars, Māris Millers.

Informāciju sagatavoja  Dace Janova, 4rati.lv
Foto: minirallijs.lv

 

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *