11. jūlijā Rīgā notiks WRC posma ‘Tet Rally Latvia’ starta pasākums

Foto: Tet Rally Latvia

Ceturtdien, 11. jūlijā, Rīgā, Rātslaukumā, norisināsies Tet Rally Latvia starta pasākums, svinīgi uzsākot pēdējo gaidīšanas nogriezni – nedēļu līdz FIA pasaules rallija čempionāta posma Tet Rally Latvia oficiālajai atklāšanai ceremonijai. Starta pasākumā varēs ne vien sastapt pašmāju pilotu Mārtiņa Seska, Matīsa Mežaka un Artura Priednieka ekipāžas un aplūkot to rallija automašīnas, bet arī novērtēt rallija auto sniegumu – ekipāžām Vecrīgā veicot starta demonstrācijas braucienus, kuriem sekos simbolisks pārbrauciens pāri Akmens tiltam un kopbilde uz AB dambja.

Rīgā, Rātslaukumā notiekošā starta pasākuma norise simboliski paredzēta tieši vienu nedēļu pirms šai pat vietā tiks sarīkota FIA pasaules rallija čempionāta (WRC) astotā posma Tet Rally Latvia svinīgā atklāšanas ceremonija. Starta pasākuma ietvarā, klātesošajiem būs iespēja satikt visas trīs WRC Latvijas posmā startējošās latviešu pilotu ekipāžas – Mārtiņu Sesku / Renāru Franci, Matīsu Mežaku / Arni Roni un Arturu Priednieku / Jāni Kirkovaldu, neformālā gaisotnē aprunāties ar ekipāžām, saņemt to autogrāfus, nofotografēties ar autosportistiem vai vienkārši novēlēt viņiem veiksmi sacensībās.

Tet Rally Latvia starta pasākums sāksies dienas vidū, plkst. 14.45, kad uz skatuves notiks X3000 LV Virtual Rally Challenge e-sporta turnīra finālbraucieni. Pēc mēnesi garām priekšsacīkstēm, kas sadalītas trīs posmos, četri ātrākie virtuālās vides braucēji sacentīsies par uzvarētāja godu un galveno balvu – iespēju 18. jūlijā iesēsties latviešu rallija komandas Sports Racing Technologies rallija automašīnā un tikt izvizinātam pa Tet Rally Latvia pirmo ātrumposmu Biķernieku trasē.

Kamēr autosportisti plkst. 18.30 pulcēsies uz autogrāfu sesiju, klātesošajiem apmeklētājiem pasākuma laikā būs unikāla un Latvijā reta iespēja klātienē aplūkot FIA pasaules čempionāta vadošās ieskaites klases Rally1 automašīnu – M-Sport Ford Puma Rally1 HYBRID, ar kuru Tet Rally Latvia startēs Sesks / Francis. Tāpat Rātslaukumā atradīsies arī divi Rally2 kategorijas auto, ar kuriem sacensībās startēs Matīsa Mežaka un Artura Priednieka ekipāžas. Pasākumā paredzēts arī deju studijas Yaam priekšnesumi un FIA pasaules rallija čempionāta WRC komandu dalībnieku un to vadītāju video sveicieniem.

Tikmēr pasākuma kulminācija paredzēta ap plkst. 19.40, kad ekipāžas dosies pie saviem auto un iedarbinās tos, lai jau pēc pāris minūtēm sēstos pie stūres un, tiesnešu klātbūtnē, veiktu improvizētu rallija ātrumposma startu. Rallija automašīnas paātrināsies Kaļķu ielas posmā gar bijušo Rīgas Tehniskās universitātes ēku. Pasākuma izskaņā, visas trīs rallija ekipāžas, Valsts Policijas pavadītas, šķērsos Akmens tiltu, sapulcējoties uz AB dambja, kur paredzēta kopbilde ar Vecrīgas panorāmu fonā.

Ātrums, jauda un pie mums līdz šim neredzēti zirgspēki tuvojas Rīgai un Latvijai, un man ir patiess lepnums, ka lielie rallija svētki sāksies tieši Rīgā. Pilsētas pulss rallija dienās iegūs jaunus apvāršņus, jo Rīga FIA pasaules rallija čempionāta posma norisi Latvijā uztver ne tik vien ar lielu atbildību, bet arī kā svētkus pilsētā tās iedzīvotājiem un viesiem. Rīgā ar prieku sagaidīsim čempionāta komandas, sportistus un autosporta fanus no visas pasaules, un esmu pārliecināts, ka Tet Rally Latvia būs viens no grandiozākajiem notikumiem šajā vasarā, kas pozitīvi pierūcinās Rīgu no pilsētas centra līdz pat izcilajai Biķernieku trasei,” saka Rīgas domes priekšsēdētājs Vilnis Ķirsis.

Man ir liels prieks, ka arī Rīgas pilsētai patīk pieņemt dažādus izaicinājumus un uzņemt pie sevis pa kādam mazāk ierastam, bet visnotaļ jaudīgam pasākumam. Rallija interesentus un pilsētas viesus aicinu izmantot šo iespēju, lai klātienē un nepiespiestā gaisotnē ne vien aplūkotu, bet arī dzirdētu un redzētu darbībā jaudīgās rallija auto – tai skaitā M-Sport komandas Rally1 auto, ar kuru Mārtiņa Seska ekipāža jau pēc dažām dienām startēs pirmajā Tet Rally Latvia! Kas tāds katru dienu gluži vienkārši nav iespējams! Autosportisti ir tādi paši sportisti kā basketbolisti vai hokejisti, arī viņiem nepieciešams sajust fanu atbalstu, tamdēļ atnāciet un ar savu klātbūtni sniedziet tām uzmundrinājumu pirms gaidāmā FIA pasaules rallija čempionāta Latvijas posma!” apmeklēt starta pasākumu Rīgā aicina Tet Rally Latvia direktors Raimonds Strokšs.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *