Smagā nedēļas nogalē Baldiņam izdodas kāpt uz ‘RallyX’ pjedestāla

Foto: Facebook.com/br8181

“RallyX Nordic” rallijkrosa čempionātā nedēļas nogalē aizvadīts piektais un sestais posms, kas norisinājās Zviedrijā, Alvsbinas trasē. Ronalds Baldiņš “CrossCar” klasē pirmajā dienā kāpa uz pjedestāla trešā pakāpiena, taču kopumā šīs dienas latviešu pilotam izvērsās sarežģītas.

Piektajā posmā Baldiņš pēc kvalifikācijas cīņām ieņēma tikai 12. pozīciju, par mata tiesu izvairoties no palikšanas bez pusfināla. Tomēr tad pusfinālā izdevās kvalificēties finālam ar otro rezultātu, bet pēc tam finālā izcīnīta trešā vieta. Negaidīts rezultāts pēc tik smaga sākuma!

“Gāja kā pa viļņiem jūrā, bet beigās caur adatas aci nokļuvu finālā un tā pat caur adatas aci finālā izcīnīta trešā vieta,” komentē Baldiņš.

Uzvaru guva norvēģis Tomass Ēks Murstads, aiz kura ierindojās soms Jonatans Ililammi. Baldiņš finišā uzvarētājam zaudēja 4.6 sekundes.

Sestajā posmā svētdien Baldiņš pēc trim kvalifikācijām ierindojās septītajā pozīcijā, bet pēc tam pusfinālā nācās palikt trešajam un šoreiz fināls gāja secen.

“Nebija veiksmīga cīņa ne ar sevi, ne trasē,” ziņo Baldiņš. “Diena tika aizvadīta slikti un maza kļūda, kas apturēja jebkādu iespēju tālākai cīņai. Apdzīšanas brīdī bagijam noslāpa motors un tur palika mūsu fināls. Dodamies mājās un kaļam plānus nākamajām cīņām. Nekas nav beidzies, viss tikai sākas.”

Šoreiz “CrossCar” klasē uzvarēja zviedrs Eliass Svensons, otrajā vietā Murstads, bet trešais – igauņu pilots Martins Juga.

Kopvērtējumā pēc sešiem posmiem Baldiņš ierindojas augstajā trešajā vietā.

“CrossCar” kopvērtējums:

“4WD Pro Am” klasē startēja Mārcis Martinovs. Abos posmos finālā izcīnīta piektā vieta. Sezonas kopvērtējumā viņš pašlaik ierindojas septītajā pozīcijā.

“Mārcim katrs apli ar progresu, ar katru gonku jūtas labāk un temps tiek kāpināts,” komentē Baldiņš.

“4WD Pro Am” kopvērtējums:

“RallyX” čempionāta septītais un astotais posms notiks 3. un 4. augustā Dānijā, Nisumas trasē.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *