Virtuālie vērtējumi folkreisā: NRG sāk ar dubultuzvaru, debitantu kauss saasinās

Foto: Maximum attack Photo

Vēl bez katra posma apbalvošanā redzamajām ieskaitēm Folkreisā tiek aizvadītas arī pāris virtuālās cīņas: trešo gadu notiek Debitantu kauss, bet tikko debiju piedzīvojusi eksperimentālā 4WD Komandu kausa izcīņa. Kas šeit jauns?

Folkreiss 4WD komandās NGR Racing sāk ar dubultuzvaru

Vecpilī pirmo reizi tika aizvadīta iekšējā komandu ieskaite Folkreisa 4WD klases braucējiem. Posms klasei, kā ierasts, drāmas un notikumu pilns, un arī pirmais komandu vērtējums izrādījās visai saspringts, jo vairums vienību guvuši ļoti līdzīgus rezultātus punktu ziņā. Tomēr viena komanda izcēlās īpaši: Alekseja Brokāna un Roberta Čekša NGR Racing vienība pamanījās gūt dubultuzvaru. Komandu kausa startā abi izrādījās īstajā laikā un īstajā vietā, jo Brokānam šī bija pirmā uzvara, bet Čekšam – pirmais 4WD pjedestāls. Līdz ar to sasniegts maksimāli iegūstamais punktu skaits – 37.

Nākamās sešas komandas satilpa deviņu punktu robežās, līdz ar to skaidrs, ka cīņa par pjedestālu sezonas kopvērtējumā būs mežonīga. Patiesībā arī līdervienībai ar vienu dubultuzvaru vēl nekas nav garantēts. Kopumā startam F4WD komandu kausā pieteiktas astoņas vienības.

Folkreiss 4WD Komandu kausa kopvērtējums pēc 1. (no 5) posma

NGR Racing (Čekšs,Brokāns) 37
AGP Racing (Petrovičs,Petrovičs) 19
Kļavas Nami (Krapāns,Ozols) 18
Dullie Quattro Racing Team (Babris,Eglītis) 15
Quattro Racing Team (Reboks,Čerņevskis) 13
Kavita V Racing (Filipsons,Gabrāns) 12
VS (Ķuzulis,Siliņš) 10
Zobens Racing (Zobens,Antapsons) 1

Vasaras debitanti noķēruši ziemas līderus

Debitantu kausa īpatnība ir uzdevums noskaidrot nevis ziemas un vasaras labāko debitantu, bet gan visa gada labāko Folkreisa jaunpienācēju. Līdz ar to veidojas situācija, ka tie braucēji, kuri debitē Ziemas kausa laikā, paspēj iekrāt punktu pārsvaru pār tiem, kuri iziet arēnā vien sākot ar vasaras sezonu. Un šeit sākas intriga – vai vasarnieki noķers ziemas līderus? Pirmais ziemas bēglis jau noķerts: Ziemas kausa pēdējā posmā Ludzā debitējušais Pēteris Aluki pēc sarežģītas sacīkstes Vecpilī izkritis no kopvērtējuma trijnieka, jo viņu noķēruši gan Gustavs Zuģickis, gan paša komandas biedrs Igors Makarovs. Zuģickis, gluži kā Junioru kausā, guvis divas uzvaras pēc kārtas, bet Makarova sniegums virtuālajā Debitantu kausā izcils – trīs sacīkstēs gūtas trīs otrās vietas.

Pašlaik Debitantu kausa vadībā turas līderi pēc ziemas posmiem Igors Paramonovs un Gabriella Štelmahere. Tomēr tikai ar dalību vasaras posmos vien būs par maz – viņiem nepieciešami augsti rezultāti, lai noturētu lidojošos sekotājus.

Šogad Debitantu kausā uzvaras guvuši Paramonovs (2), Zuģickis (2), Aluki (1) un Artis Dēklavs (1). 2022. gadā par gada debitantu sīvā cīņā kļuva Mārtiņš Empelis, bet pērn uzvarēja Gatis Štelmahers. Empelis pagaidām ir vienīgais, kurš vienā gadā – turklāt togad bez Ziemas kausa – guvis vairāk nekā divas (trīs) posmu uzvaras debitantu ieskaitē.

Debitantu kausa kopvērtējums pēc 6. (no 10) posma

1. Igors Paramonovs 89
2. Gabriella Štelmahere 63
3. Gustavs Zuģickis 52
4. Igors Makarovs 51
5. Pēteris Aluki 49
6. Artis Dēklavs 35

Šobrīd visās ieskaitēs kopvērtējuma situācija joprojām saspringta. Folkreisa pamatklasē līderis Ivo Gabrāns Vecpilī tikai trešais. Tiesa, punktu ziņā viņa pārsvars pat palielinājās, jo tuvākie sekotāji pirms šī posma Aigars Avsjukovs un Oļegs Kricaks cīņu noslēdza pusfinālā. Taču sezonas kontekstā tagadējie sekotāji varētu būt pat bīstamāki – trijniekā ielēca Vecpils uzvarētājs Dainis Žvagins un Mareks Aseriņš.

Junioru kausā pēc otrās uzvaras atrāvienu mēģina veidot Gustavs Zuģickis, bet pārējās pozīcijas joprojām matemātiskajā haosā. Folkreiss 4WD klasē līderi Dzintars Filipsons, Andris Ozols un Aleksejs Brokāns (katram pa uzvarai pirmajos trijos posmos) trijniekā atrodas deviņu punktu robežās. Savukārt Dāmu kausā šoks – līdere Alise Līga Grāmatiņa pēc avārijas otrajā kvalifikācijas braucienā palika aiz finālistu svītras, gūstot vien 13. vietu. Lelde Šuma, kura visos posmos guvusi otrās vietas, ar savu stabilitāti kļuvusi par sezonas līderi.

Trīs posmi, bet skaidrības par favorītiem – maz!

Izmantotie resursi:
www.autocross.lv

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *