Zviedrim izaicinājumiem bagāts ‘Porsche Carrera Cup Benelux’ posms Zandvortā

Foto: Porsche Carrera Cup Benelux

Pagājušajā nedēļas nogalē Zandvortas trasē kopā ar prestižo “DTM” čempionātu tika aizvadīts “Porsche Carrera Cup Benelux” sezonas otrais posms, kurā uz starta beļģu “Q1-Trackracing” komandas sastāvā izgāja arī Valters Zviedris. Latviešu sportistam rezultātu ziņā šīs bija izaicinošas sacensības, tomēr nedēļas nogale kopumā vērtējama pozitīvi, jo izdevās daudz ko iemācīties un braucienu ietvaros progresēt.

Piektdienas treniņos izdevās uzrādīt atzīstamus rezultātus, finišējot 6. un 11. pozīcijā, tomēr sestdienas rītā notikušā kvalifikācija gan neizdevās kā plānota. Abos ātrākajos apļos Zviedrim patraucēja konkurenti, kā rezultātā nācās pazaudēt vairākas desmitdaļas un samierināties ar 16. un 17. rezultātu (kvalifikācijā ņem vērā divus ātrākos apļos – ātrākais aplis nosaka 1. brauciena secību, bet otrais ātrākais aplis – 2. brauciena secību). Vairākiem konkurentiem, to starpā arī tiem, kas patraucēja Zviedrim, tika piešķirti sodi, kā rezultātā latviešu pilots 1. braucienā devās no 13. pozīcijas.

Zviedris Zandvoort 2

1. brauciena startā lietuviešu pilots Domas Raudonis startā noslāpa un apstājās, kas izraisīja ķēdes reakciju un pamatīgu četru automašīnu avāriju. Atkārtotais starts izvērtās veiksmīgāks un arī pats brauciens tika aizvadīts bez liekiem starpgadījumiem. Zviedris šoreiz nespēja tikt līdzi priekšā braucošo ātrumam un finišēja tupat, kur startēja, t.i. 13. vietā. Pēc sestdienas vakarā notikušā brauciena latviešu pilots ilgu laiku pavadīja ar komandas inženieriem, analizējot savu braucienu un meklējot, ko nepieciešams uzlabot.

Zviedris Zandvoort 5

2. braucienā Zviedris trasē devās no 15. pozīcijas un iesaistījās vairākās aizraujošās cīņās ar apkārt esošajiem konkurentiem. Lai arī finišs tika sasniegts tajā pašā 15. vietā, brauciens bija ievērojami labāks, jo Zviedrim izdevās būt vidēji par pussekundi ātrākam aplī nekā 1. braucienā, kā arī parādīt ievērojami stabilāku sniegumu. Jāatzīmē, ka abu braucienu kopsummā uzvaru šajā nedēļas nogalē izcīnīja “Q1-Trackracing” komandas biedrs Dirks Šautens, kamēr divkārtējais WRC čempions Kalle Rovanpera braucienus noslēdza 4. un 5. pozīcijā.

“Sacensības noslēgušās ar tādām dalītām emocijām. Rezultātu ziņā nebija viegla nedēļas nogale, tomēr ļoti daudz ko ieguvām. Prieks par to, ka ar katru braucienu, ar katru apli kaut ko jaunu iemācījāmies, turpinājām uzlabot ātrumu un bija jūtams progress. Lielākā daļa šeit bija iepriekš trenējušies un aizvadījuši sacensības, tāpēc visiem te ātrums bija labs. Ņemot vērā, cik šeit ir augsts un līdzīgs līmenis starp pilotiem, tad man arī jāmaina un jāstrādā pie braukšanas tehnikas, pie bremzēšanas, pie tā, cik ātri stūri pagriezt u.tml. Katra nianses ir būtiska un daudz ko maina, tādēļ ir jāpiedomā pie katras bremzēšanas, pie katra pagrieziena. Ir jāmāk braukt ātri, uz un nedaudz pāri robežai, lai atrastu pēdējās desmitdaļas un varētu cīnīties nevis pa vidu, bet gan augšpusē” paškritisks pēc aizvadītā posma ir Valters Zviedris.

Zviedris Zandvoort 3

To, ka līmenis šajā čempionātā šogad ir augsts, pierāda arī tas, ka “Porsche Carrera Cup Benelux” apļa laiki gan kvalifikācijā, gan sacensībās bija līdzvērtīgi “Porsche Carrera Cup Germany”, kas šajā nedēļas nogalē Zandvortā arī aizvadīja posmu un kas skaitās spēcīgākais “Porsche” čempionāts Eiropā. “Liels paldies visiem maniem atbalstītājiem, bez kuriem es nevarētu startēt šajā spēcīgajā čempionātā: “Baltijas Sporta Auto – Porsche Latvija”, “Optibet Latvija”, “Industry Service Partner”, Jūrmala, “Blue Shock Race”, ”Joker klubs”, “Energolukss”, “I-Con” un SIA “Dārta”. Jāturpina doties uz priekšu, nākamais posms būs slavenajā Imolas trasē Itālijā. Vecās skolas trase ar saviem izaicinājumiem, tomēr šoreiz būsim līdzīgākās pozīcijās ar konkurentiem, jo praktiski neviens šeit iepriekš nav braucis. Visiem tā būs jauna trase, visi mācīsimies no līdzīgām pozīcijām,” tā par jūlija sākumā gaidāmo posmu Itālijā izsakās Valters Zviedris.

“Porsche Carrera Cup Benelux” sezonas trešais posms notiks 5.-7. jūlijā kopā ar “European Le Mans Series” čempionātu leģendārajā Imolas trasē.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *