Skandināvijas ERC rallijā Olivers Solbergs stāsies pretī savam tēvam

Foto: Facebook.com/OliverSolberg01

Pagājušajā nedēļā kļuva zināms, ka Eiropas rallija čempionāta trešajā posmā, kas pēc dažām nedēļām notiks Zviedrijā, startēs 2003. gada WRC čempions Peters Solbergs. Tagad dalību sacensībās apstiprinājis arī viņa dēls Olivers.

Kā vēstījām iepriekš, Peteram Solbergam šī būs atgriešanās uz starta rallija sacensībās pēc vairāku gadu pārtraukuma. “Bauhaus Royal Rally of Scandinavia” vecmeistars startēs ar “Volkswagen Polo GTI R5”, taču jau izteicies, ka viņa mērķis nav sacensties par uzvaru.

Tagad arī Olivers Solbergs apstiprinājis dalību Zviedrijas posmā, lai gan pamatā šosezon startē pasaules čempionātā WRC2 klasē. Pēdējo ERC sezonu sportists aizvadīja 2020. gadā, kad kļuva par vicečempionu, bet kopš tā laika koncentrējas dalībai pasaules čempionātā. Pērn Olivers jau piedalījās “Royal Rally of Scandinavia” un izcīnīja uzvaru.

Olivers Solbergs atklāj, ka tā bijusi viņa ideja, pierunāt tēvu atkal stāties uz starta.

“Tā bija mana ideja,” viņš saka. “Tagad, kad esmu ar “Škoda”, nevaru izmantot mašīnu, ko lietoju pagājušajā gadā, tāpēc teicu tētim, lai viņš ņem “Polo” un izklaidējas. Viņš daudz nepretojās. Kad tas viss bija nokārtots, zināju, ka arī man jārod iespēja startēt šajās sacīkstēs un sacensties pret viņu.”

Iepriekš Solbergi kopā startēja 2019. gada Velsas rallijā, kad abi pilotēja R5 klases mašīnas. Toreiz Peters izrādījās pārāks, gūstot uzvaru WRC2 kategorijā. Tās bija viņa pēdējās sacensības pasaules čempionātā.

Tāpat kļuvis zināms, ka Skandināvijas ERC rallijā startēs pasaules rallijkrosa čempions Johans Kristofersons. Rallija sacensības viņam nav svešas – Kristofersons gandrīz katru gadu aizvada pa kādai sacīkstei. Gaidāmajā ERC posmā viņš atkal pilotēs “Volkswagen Polo GTI R5” automašīnu, ko izmantojis jau iepriekš. Šoziem Kristofersons jau startēja Norvēģijas “Numedalsrally”, kur ar “Volvo 240” uzvarēja savā klasē.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *