2022. gada JWRC čempions Virvess atgriežas un startēs arī Latvijas posmā

Foto: publicitātes

Pēc neveiksmīgās debijas WRC2 klasē pagājušajā sezonā, uz starta pasaules rallija čempionātā ar jaunu auto atgriezīsies igaunis Roberts Virvess. Viņa plānos ietilpst starts arī “Tet Rally Latvia”.

2022. gadā Virvess kļuva par pasaules junioru rallija čempionu, balvā saņemot iespēju 2023. gadā aizvadīt piecus posmus WRC2 kategorijā ar “Ford Fiesta Rally2” automašīnu. Tomēr debija šajā klasē nebija sekmīga – četros posmos tiks piedzīvota izstāšanās, bet māju sacīkstēs Igaunijā gūta sestā vieta.

Gandrīz deviņus mēnešus Virvess nav startējis pasaules čempionātā, bet šajā nedēļas nogalē būs uz starta Sardīnijas posmā. Igauņu pilots sēdīsies pie “RaceSeven” sagatavotas “Škoda Fabia RS Rally2” mašīnas stūres, bet viņa stūrmanis būs Alekss Lesks, ar kuru kopā brauca veiksmīgajā 2022. gada sezonā. Pērn Virvesam stenogrammu lasīja portugālis Hugo Magalešs un brits Kreigs Drjū.

Virvess jau apstiprinājis, ka Sardīnijas rallijs viņam nav vienīgais šogad plānotais pasaules čempionāta posms. Pašreizējais plāns paredz, ka uz starta ekipāža būs arī Polijā un Latvijā.

Izmantotie resursi:
www.ralli.ee

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *