Ostbergs uzvar Nāciju rallijā Meksikā, Mīke izcīna pirmo vietu Portugālē

Foto: Rally of Nations

Nedēļas nogalē uzvaras izcīnījuši divi piloti, kas vēl ne tik sen startēja pasaules rallija čempionātā WRC klasē. Madss Ostbergs guva pārliecinošu uzvaru Meksikas Nāciju kausa sacensībās, kamēr Kriss Mīke sasniedza pirmo vietu Portugāles čempionāta atklāšanas posmā.

Meksikā aizvadīts “Rally of Nations Guanajuato”, kas notika trīs dienu garumā pa grants segumu. Dalībnieki veica 15 ātrumposmus ar kopējo garumu nedaudz zem 190 kilometriem. Cīņas tika aizvadītas ne vien individuālajā, bet arī komandu jeb nāciju vērtējumā. Tika pielietota īpaša punktu skaitīšanas sistēma, lai arī tiem, kas startē ar mazjaudīgāku tehniku, būtu iespēja cīnīties par pirmo vietu.

Ostbergs uz starta izgāja ar “Škoda Fabia R5” un parādīja dominējošu sniegumu, neskatoties uz eļļas noplūdi sacensību pirmajās dienās, kā arī pārplēstu riepu. Norvēģa pilotētā ekipāža neuzvarēja tikai vienā ātrumposmā, bet tuvāko sekotāju, itāli Andrea Mabelīni, kurš startēja ar tādu pašu auto, pārspēja par vairāk nekā divām minūtēm. Krietni virs trim minūtēm atpalika meksikānis Alehandro Mauro ar “Škoda Fabia Rally2 evo”.

Komandu vērtējumā uzvaru guva Meksikas TV4 komanda, ko pārstāvēja Mauro, kā arī Gustavo Uriosteguei. Šis pilots startēja ar “Renault Clio Rally5” un ierindojās 17. vietā, taču sakāva galvenos tiešos konkurentus, kas komandu ieskaitē palīdzēja sasniegt uzvaru. Skandināvijas komanda ar Ostbergu un sestās vietas ieguvēju Denisu Radstrēmu (“Toyota GR Yaris NR4”) palika otrajā vietā.

Francijas komandai rallijs beidzās ļoti neveiksmīgi, jo WRC čempionu Didjē Oriola un Žiljēna Ingrasijas pilotētās ekipāžas izstājās tehnisku problēmu dēļ. Startēja arī somu veterāns Harijs Rovanpera, kurš pie “Toyota GR Yaris NR4” stūres guva devīto vietu absolūtajā ieskaitē.

Tikmēr Portugālē aizvadīts šīs valsts rallija čempionāta pirmais posms “Rali Serras de Fafe”, kas reizē bija arī topošā “European Rally Series” čempionāta kandidātposms. Te divās dienās bija jāveic 11 ātrumposmi pa granti, bet to kopējais garums bija 110 kilometri.

Kriss Mīke startēja ekipāžā ar Kreiga Brīna kādreizējo stūrmani Džeimsu Fultonu un guva uzvaru. Viņi brauca ar “Hyundai i20 N Rally2” un tuvākā sekotāja Armindo Araužo ekipāžu (“Škoda Fabia RS Rally2”) uzveica ar vairāk kā minūtes pārsvaru. Trešo vietu guva Marko Bulasija (“Citroën C3 Rally2”), finišējot vēl pēc pusminūtes.

“Rally of Nations Guanajuato” rezultāti:

“Rali Serras de Fafe” rezultāti:

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *