El-Atija uzvar Dakaras rallija otrajā posmā, Lēbam un lietuviešiem neveiksmes

Foto: Dakar.com

Dakaras rallija otrajā posmā uzvaru izcīnīja “Toyota Gazoo Racing” komandas pārstāvis Nāsirs El-Atija, kurš tagad pakāpies uz otro vietu sacensību kopvērtējumā. Tikmēr plīsušu riepu dēļ šīs dienas laikā gandrīz pusotru pazaudēja Sebastjēns Lēbs. Neveiksmīga diena arī vadošajām lietuviešu ekipāžām.

Ceļā no Sarkanās jūras piekrastes uz Alulu sportisti mēroja 430 km garu ātrumposmu, bet kopumā veicamā distance sastādīja 590 km.

Automobiļu klasē priekšpēdējā laika ņemšanas vietā El-Atija aptuveni pusotru minūti zaudēja tobrīd vadībā esošajam Erikam van Lūnam, taču pēdējos kilometros bija ātrāks un uzvarēja ar 14 sekunžu pārsvaru pār “Overdrive” komandas braucēju. Pēc ne tik sekmīga pirmā posma, pērnā gada Dakaras uzvarētājs El-Atija tagad pacēlies uz otro vietu, bet vadību ar vairāk nekā divu minūšu pārsvaru saglabā Karloss Sainss. Šodien “Audi” komandas pārstāvis bija trešais ātrākais. Savukārt kopvērtējumā aiz Sainsa un El-Atijas tagad ir Mateū Seradori, zaudējot piecas minūtes.

Pēc pirmā posma otrais bija Lēbs, taču šajā dienā viņš pamanījās trīs reizes pārplēst riepas, līdz ar ko zaudēja nepilnu pusotru stundu un pamatīgi iedragāja savas cerības uz pirmo uzvaru Dakarā. Pašlaik leģendārais autosportists atkritis jau ārpus vadošā trīsdesmitnieka.

Smaga šī diena bija arī abām vadošajām lietuviešu pilotu ekipāžām. Vaidots Žala trīs saplēsa visas rezerves riepas un palika trasē gaidīt tehniskās palīdzības auto. Pēc tam salūza priekšējais diferenciālis un līdz finišam tikt neizdevās, taču paredzams, ka rīt Žala atgriezīsies trasē. Arī Benedikts Vanags zaudēja daudz laika, bet finišu sasniedza vairāk nekā trīs stundas aiz uzvarētājiem.

Arī smago auto klasē lietuviešiem šodien neveiksme. Lai gan Vaidota Paškeviča ekipāžai bija ļoti labs ātrums (pēc pirmā kontrolpunkta tika ieņemta pat trešā vieta), pievīla tehnika un nācās palikt stāvot trasē. Sākotnēji plīsa riepa, ko nācās nomainīt, bet pēc tam atteicās reaģēt gāzes pedālis. Finišu sasniegt neizdevās, bet rīt ir cerība turpināt sacīkstes. Smago auto klasē posmā uzvarēja Alešs Lopraiss ar “Praga” automašīnu – viņš tagad arī jaunais līderis kopvērtējumā.

Motociklu klasē tikmēr uzvarēja Meisons Kleins ar KTM motociklu un kļuva par Dakaras rallija kopvērtējuma līderi. Pēc otrā posma viņa tuvākie sekotāji ir Tobijs Praiss un Žoans Bareda Borts, bet rezultātu, kā allaž šajā klasē, ir blīvi un turpmākās cīņas grūti prognozējamas.

Otrdien Dakaras rallijā jāveic 669 km garš posms no Alulas uz Hailu. Ātrumposma garums sastādīs 447 km.

Dakaras rallija rezultāti pēc 2. posma

Auto:

Smagie auto:

Motocikli:

Visi rezultāti >>

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *