Vaidota Žalas jaunā mašīna salūzt jau Dakaras rallija testu dienā

Foto: Teltonika Racing

Lietuviešu pilots Vaidots Žala Dakaras rallijā pirmo reizi startēs ar “BRX Hunhter” automobili, taču jau vakar notikušajos testos to piemeklēja tehniskas problēmas.

Ceturtdien Saūda Arābijā dalībniekiem tika rīkota testu diena. Arī Žala devās trasē, lai iemēģinātu jauno auto, ko iepriekš izmantoja “Prodrive” rūpnīcas komanda “Bahrain Raid Xtreme”. Nobraukt gan izdevās tikai puskilometru, jo notika kļūme spēkrata motorā. Līdz ar to Žalas ekipāžai testi noslēdzās vien tikko sākušies.

Kā vēlāk izrādījās, problēma nav tik milzīga, kā sākotnēji izskatījās. Pats pilots atzina, ka “eļļa nokļuvusi tur, kur tai nevajadzēja būt”, bet mehāniķi jau ceturtdien saveda “BRX Hunter” tehniskā kārtībā un dzinēju atkal iedarbināja.

Šobrīd vēl turpinās pirmsstarta procedūru veikšana, bet jau rīt, 31. decembrī notiks 10 km garais prologs. Sacensības ar pirmo ātrumposmu startēs svētdien, 1. janvārī, kad dalībnieki veiks 368 km distanci ar laika ieskaiti un 603 km kopā ar pārbraucienu. Dakaras rallija finišs plānots 15. janvārī.

Latviešu braucēji arī šogad Dakarā nestartēs, taču uz starta būs lietuvieši un igauņi.

Automobiļu kategorijā lielākās cerības uz Vaidotu Žalu, kura stūrmanis būs portugālis Paulu Fiuza, kā arī Benediktu Vanagu, kurš šoreiz klausīs navigatora Kuldara Sika norādījumiem. Šīs abas ekipāžas vienīgās no Baltijas pārstāvēs spēcīgāko T1+ klasi. Arī Vanaga rīcībā jauns auto – bijušais rūpnīcas komandas “Toyota GR DKR Hilux” pikaps. Gints Petrus tikmēr startēs kopā ar portugāļu stūrmani Žozē Markešu (“MD Rally Sport Optimus Evo 3”), tāpat uz starta izies Urvo Mennama un Risto Lepiks (“Toyota Gazoo Racing Hilux”).

Roks Bacjuška būs starp favorītiem uz uzvaru SSV kategorijā jeb T4 klasē. Lietuvietis pārstāvēs rūpnīcas komandu “Red Bull Can-Am Factory Team”, bet viņa līdzbraucējs “Can-Am Maverick XRS” blakus sēdeklī būs spānis Oriols Vidals Montihano. Šajā ieskaitē brauks arī Tomass Jančis un Irmants Bražjūns, kā arī Tomass Trīsa un Marts Mēru. Šīs abas ekipāžas startēs ar “Can-Am Maverick X3” bagijiem. Otro gadu Lietuva būs pārstāvēta smago mašīnu klasē T5. Vaidots Paškevičs brauks kopā ar Tomasu Gužausku un Slavimoru Volkovu, bet savu “Tatra Jamal” viņi uz gaidāmajām sacensībām uzlabojuši. Savukārt kvadriciklu klasē uz starta stāsies Laisvids Kancjus, kuram šis būs trešais Dakaras rallijs karjerā.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *