Ožjē nostiprinās Katalonijas rallija vadībā, Grīnsmits avarē

Foto: Nacho Mateo

“Toyota” pilota Sebastjēna Ožjē pārsvars pār tuvākajiem sekotājiem pasaules rallija čempionāta priekšpēdējā posmā Spānijā pieaudzis līdz vairāk nekā 20 sekundēm. Tikmēr avāriju sacensību otrajā dienā piedzīvoja Gass Grīnsmits.

Sestdienu Ožjē uzsāka ar nepilnu piecu sekunžu pārsvaru pār komandas biedru Kalli Rovanperu, kurš jau nodrošinājis 2022. gada WRC titulu. Šajā dienā “RallyRACC Catalunya – Costa Daurada” ietvaros tika veikti septiņi ātrumposmi, četros no tiem ātrākais bija Ožjē, kā rezultātā francūzim izdevās palielināt pārsvaru.

Dienas izskaņā uz otro pozīciju pacēlās “Hyundai” pilots Tjerī Noivils. Viņš ir 20.7 sekundes aiz līdera Ožjē, bet Rovanperu šobrīd pārspēj par 1.4 sekundēm. Ots Tanaks saglabājis ceturto pozīciju. Pēc piektdien piedzīvotajām problēmām ar hibrīda sistēmu, šodien viņš bija ātrākais vienā dopā, taču vadošajam trijniekam pietuvoties nespēja un pašlaik Rovanperam zaudē 14 sekundes.

“M-Sport Ford” komandas braucējs Gass Grīnsmits ieņēma desmito vietu, kad 11. ātrumposmā piedzīvoja avāriju, ietriecoties metāla barjerā un sabojājot mašīnu.

“WRC2 Open” klasē Tēmu Suninens palielinājis pārsvaru pār sekotājiem. Tagad otrajā vietā atrodas Žoans Rosels, kurš zaudē jau nepilnu pusminūti, bet trešajā pozīcijā esošais Nikolajs Grjazins ir 49 sekundes aizmugurē. Titula pretendentu cīņā Emils Lindholms šīs dienas laikā pacēlās līdz ceturtajai vietai, bet Kajetans Kajetanovičs pašlaik sestais.

Vēl četri ātrumposmi Katalonijas rallijā tiks veikti svētdien.

Rezultāti pēc SS15:

Pilni rezultāti >>