Lindholms priekšlaicīgi kļūst par “WRC2 Junior” čempionu

Foto: Vladislav Maschl

Tā kā Kriss Ingrams nevarēs piedalīties šīs sezonas atlikušajos divos posmos, par pasaules rallija čempionu “WRC2 Junior” klasē priekšlaicīgi kļuvis Emils Lindholms.

Britu autosportists Ingrams Grieķijas rallijā piedzīvoja avāriju, pēc kuras aizvien nav atlabis, līdz ar to nestartēs ne šonedēļ gaidāmajā pasaules čempionāta posmā Spānijā, ne arī noslēdzošajās sacensībās Japānā.

Tas nozīmē, ka somu pilotam Lindholmam, kurš pārstāv “Toksport WRT” komandu, pietiek punktu, lai matemātiski viņu vairs nebūtu iespējams uzveikt. “WRC2 Junior” klasē startē braucēji līdz 30 gadu vecumam.

Tiesa gan, Lindholam priekšā vēl svarīgas cīņas, jo sportistam pavērusies iespēja kļūt par pasaules čempionu arī WRC2 absolūtajā ieskaitē. Andreass Mikelsens jau ir aizvadījis noteiktos septiņus posmus, līdz ar pēdējos divos šīs sezonas rallijos nestartēs. Tikai pa pieciem posmiem veikuši gan pašreizējais “WRC2 Open” vicelīderis Kajetans Kajetanovičs, gan trešajā pozīcijā esošais Lindholms.

Mikelsens izredzes otro gadu pēc kārtas triumfēt WRC2 klasē krietni pabojājās, kad viņš Grieķijas posmā jau pirmajā ātrumposmā ietriecās barjerā, vēlāk sacensībās izcīnot tikai septīto vietu. Tikmēr Lindholms uzvarēja abos iepriekšējos posmos, kuros startēja – Somijā un Grieķijā. Savukārt Jaunzēlandē uz starta bija Kajetanovičs, bet viņu pārspēja Haidens Padons.

Rezultātā Mikelsenam šobrīd ir 109 punkti, seko Kajetanovičs ar 96 punktiem, bet Lindholmam tagad 89 punkti. Viņi abi var pārspēt Mikelsenu un noskaidrot titula ieguvēju savā starpā.

“WRC2 Open” kopvērtējums:

“WRC2 Junior” kopvērtējums: