“Toyota” uz Igaunijas WRC posmu dodas ar uzlabotām mašīnām

Foto: Vladislav Maschl

“Toyota” komanda, kas pasaules rallija čempionāta (WRC) posmā Kenijā izcīnīja pirmās četras vietas, sacīkstēs šajā nedēļas nogalē Igaunijā startēs ar uzlabotām “Rally1” mašīnām. Vienības tehniskais direktors gan uzsver, ka ātrajos ceļos, kādi būs Tartu apkaimē, ļoti konkurētspējīgi solās būs “Hyundai” spēkrati.

Šosezon aizvadīto sešu posmu laikā “Toyota” izcīnījusi četras uzvaras, visas kuras sasniedzis pašreizējais kopvērtējuma līderis Kalle Rovanpera. Vienu uzvaru guvis Ots Tanaks no “Hyundai”, bet viena uzvara arī Sebastjēna Lēba un “M-Sport Ford” kontā. Igaunijas posms būs šosezon līdz šim ātrākais, un “Hyundai” mašīnām šādos apstākļos teorētiski ir priekšrocības.

“Līdz šim “Hyundai” mašīnas bijušas ātrākas par mūsējām taisnēs,” skaidro “Toyota Gazoo Racing” vienības tehniskais direktors Toms Fovlers. “Tas savukārt nozīmē, ka viņu motors ir labāks. Tas ir dramatiski atšķirīgs vai vienkārši labāks? Ja vien šī ir izmērāma atšķirība, pie tā ir jāstrādā.”

WRC sezonas līdz šim ātrākajā rallijā “Toyota GR Yaris Rally1” spēkrati būs apgādāti ar dzinēja uzlabojumiem un izmaiņām aerodinamikas paketē. Fovlers gan neatklāj precīzi, kādi tieši būs šie uzlabojumi.

“Aizmugurējais antispārns dod mašīnai balansējumu,” viņš skaidro. “Tur būs nelielas izmaiņas. Runājot par dzinējiem, kā varat iztēloties, mēs iegūstam lērumu ar datiem. Līdz šim esam secinājuši, ka, ja gribi ātru mašīnu taisnēm, tad tā būs “Hyundai”, bet, ja jābrauc līkumos, tad tā būs “Toyota”.”

Fovlers piebilst, ka “Hyundai” komandai gaidāmajā posmā būs vēl kāda ļoti būtiska priekšrocība: “Nav runa tikai par dzinēju, jo mēs zinām, ka viņiem ir Ots Tanaks, kurš startēs savās mājās. Tas ir tāpat, kad Tjerī Noivils startē Beļģijā. Vairākos nākamajos posmos viņi būs spēcīgi. Nākamajos trīs WRC rallijos būs diezgan daudz taisnes un varbūt nedaudz mazāk līkumu.”

Pirms “Rally Estonia” sezonas līderim Rovanperam ir iespaidīgs 65 punktu pārsvars pār Noivilu, bet trešajā vietā ir Tanaks, kurš zaudē 83 punktus.

Izmantotie resursi:
www.wrc.com