Makreju ģimene būs pārstāvēta WRC jau trešajā paaudzē

Foto: dirtfish.com

17 gadus vecais Makss Makrejs, kurš līdzšinējo karjeru veidojis Austrālijā, gatavojas debijai pasaules rallija čempionātā (WRC) un drīzumā aizvadīs testus ar “Rally3” klases auto.

Jaunais pilots ir 1995. gada pasaules rallija čempiona Kolina Makreja brāļa Alistera Makreja dēls. Pats Alisters ar pārtraukumiem startēja WRC sacensībās no 1991. līdz 2012. gadam, pārstāvot arī “Subaru”, “Hyundai” un “Mitsubishi” rūpnīcu komandas. Viņam izdevās sasniegt vairākus “Top 6” rezultātus, taču ne pjedestālus. Tikmēr Kolins Makrejs no 1987. līdz 2006. gadam uzvarēja 25 posmos un sasniedza 42 pjedestālus. Savulaik pasaules čempionātā startēja arī Maksa vectēvs Džimijs Makrejs.

Drīzumā Makreju dzimta varētu būt pārstāvēta WRC jau trešajā paaudzē. Makss Makrejs nākamnedēļ atgriezīsies Eiropā, lai Polijā viesotos “M-Sport Poland” rūpnīcā, kā arī izmēģinātu šī gada modeļa pilnpiedziņas “Ford Fiesta Rally3” automašīnu, kas šosezon tiks izmantota pasaules junioru rallija čempionātā (JWRC).

Šosezon Makrejs ar “Subaru Impreza WRX” piedalās Rietumaustrālijā bāzētajā “Rally WA” seriālā, kā arī plāno aizvadīt četrus posmus Austrālijas rallija čempionātā, pretendējot uz titulu “Production Cup” klasē. Nākotnē viņš plāno debitēt JWRC.

“Es labprāt startētu Eiropā un, jo īpaši, junioru pasaules čempionātā,” pērn novembrī atzina Austrālijas karogu pārstāvošais Makrejs. “Tas būtu liels, bet reāls mērķis. Vienmēr liels faktors ir finansējums, bet mums ir tiešām labi partneri. Viņi mani atbalsta jau ilgi un, cerams, tuvāko pāris gadu laikā nonāksim Eiropā.”

Makss Makrejs rallijā brauc trešo sezonu. Iepriekšējos divus gadus viņš dažādās sacīkstēs Austrālijā startēja ar priekšpiedziņas mašīnām, izcīnot vairākas uzvaras savā klasē.

Izmantotie resursi:
www.motorsport.com