Rostilovs uzvar “Rally Peno”, Aināra Igaveņa ekipāžai 16. vieta

Foto: Autosportmedia.ru

Ar PROSPEED komandas pilota Denisa Rostilova uzvaru svētdien noslēdzās Krievijas rallija čempionāta otrais posms “Rally Peno”. Uz starta stājās arī Ainārs un Ralfs Igaveņi, finišējot 16. pozīcijā absolūtajā ieskaitē.

Sacensības tika aizvadītas Tveras apgabalā un norisinājās ziemīgos apstākļos, lai gan dažbrīd temperatūra bija pacēlusies virs nulles. Dienas laikā sportistiem bija jāveic septiņi ātrumposmi, kuru kopējais garums sastādīja vairāk par 120 kilometriem. Šīs tiek uzskatītas par vienām no grūtākajām sacensībām Krievijas rallija kalendārā.

Rostilovs šogad aizvada pirmo sezonu latviešu komandas PROSPEED sastāvā, startējot ar “Škoda Fabia R5” automašīnu. Janvārī viņš jau uzvarēja Krievijas čempionāta pirmajā posmā “Rally Karelia”, bet pirms nedaudz vairāk kā nedēļas guva piekto vietu Latvijas rallija čempionāta atklāšanas posmā “Rally Sarma”.

“Rally Peno” viņam atkal izdevās parādīt ļoti labu sniegumu. Priekšuspdienā Rostilovs bija ātrākais trijos no četriem ātrumposmiem, tobrīd jau par nepilnām 15 sekundēm pārspējot komandas biedru Igoru Bulancevu, kurš arī startēja ar “Škoda Fabia R5” automobili. Jau piektajā ātrumposmā Bulanceva ekipāža iestrēga kupenā un pazaudēja desmit minūtes , kā rezultātā vairs nekonkurēja uz vadošajām pozīcijām. Rostilovs izvēlējās savādākas riepas nekā bija izmantojis iepriekš, kļuva vēl ātrāks un uzstādīja labākos rezultātus visos atlikušajos trīs dopos.

Finišā otro vietu ieņēma Dmitrijs Voronovs, kurš startē ar “Neiksans Rallysport” izgatavoto “Ford Fiesta Proto”. No uzvarētāja viņš atpalika 1 minūti un 24 sekundes. Savukārt 8 sekundes tālāk finišu sasniedza un trešo vietu rallijā guva Arturs Muradians ar “Škoda Fabia Rally2 evo”. Bulancevs beigās pakāpās līdz 13. pozīcijai.

Tāpat sacīkstēs ar vairākām ekipāžām startēja latviešu komanda “ASRT Rally Team”. Ainārs Igaveņš un Ralfs Igaveņš (“Mitsubishi Lancer Evo X”) cīnījās par vietām otrajā desmitniekā un finišēja 16. vietā. Pjotrs Turkins (“Škoda Fabia R5”) pēc pirmajiem diviem ātrumposmiem atradās devītajā vietā, pēc tam zaudēja daudz laika un atkrita uz 28. pozīciju, pacēlās augstāk, bet tad atkal zaudēts laiks un arī finišā 28. vieta.

Krievijas čempionāta trešais posms “Rally Gukovo” notiks 23. un 24. maijā Rostovas apgabalā, bet kopumā šosezon paredzēti seši posmi, arī Pleskavā, Karēlijā un Sverdlovskā.

Vieta Valsts
Pilots
Auto Rezultāts
1. flag
Denis Rostilov
Škoda Fabia R5 1:00:26.9
2. flag
Dmitriy Voronov
Ford Fiesta Proto +1:24.3
3. flag
Artur Muradian
Škoda Fabia Rally2 evo +1:32.9
4. flag
Sergey Uspenskiy 
Subaru WRX STI +3:36.0
5. flag
Alexey Petrov
Mitsubishi Lancer Evo VIII +4:09.1
6. flag
Vladimir Vasilyev
Škoda Fabia Rally2 evo +4:30.4
7. flag
Alexandr Osipov
Ford Fiesta Proto +4:33.9
8. flag
Artemiy Lyakin
Subaru Impreza WRX STi +6:34.3
9. flag
Andrey Trukhin
Subaru Impreza STi N12 +7:11.7
10. flag
Denis Gromov 
Subaru Impreza WRX STi +7:57.4
13.
flag
Igor Bulantsev
Škoda Fabia R5 +10:44.5
16.
flag
Ainārs Igaveņš
Mitsubishi Lancer Evo X +11:34.5
28.
flag
Petr Turkin
Škoda Fabia R5 +17:40.0

Pilni rezultāti >>