Latviešu SRT komanda startē Omānas un Kataras rallijā

Foto: Facebook.com/SportsRacingTechnologies

Latviešu komanda “Sports Racing Technologies” (SRT) pagājušās nedēļas nogalē piedalījās Tuvo Austrumu rallija čempionāta (MERC) pirmajā posmā Omānā un šobrīd jau ir ceļā uz Kataru, kur norisināsies nākamās sacensības.

Jaunā MERC sezona startēja pagājušās nedēļas nogalē, kad Omānā tika aizvadītas “Oman Rally Sohar International” sacensības. Tuvo Austrumu valstīs dalībnieku nereti ir krietni mazāk nekā esam raduši redzēt Eiropā, un šoreiz startēja 13 ekipāžas, daļai no kurām tomēr bija pasaules līmeņa rallija tehnika. Divās dienās tika mēroti 13 ātrumposmi pa granti, kopumā veicot 219 kilometrus.

“Sports Racing Technologies” šajās sacensībās apkalpoja “Oman Rally Team” vienības pilota Abdullas El-Ravahi ekipāžu, kas startēja ar “Škoda Fabia Rally2 evo” automašīnu. Omāniešu sportists pērn ieguva ceturto vietu MERC kopvērtējumā, bet 2020. gadā bija vicečempions.

Pēc pirmajiem diviem ātrumposmiem El-Ravahi ierindojās trešajā vietā absolūtajā ieskaitē, taču trešajā ātrumposmā avarēja un izstājās. “Sports Racing Technologies” mehāniķi auto saveda kārtībā un nākamajā dienā sacensības viņš varēja turpināt, visos atlikušajos sešos ātrumposmos sasniedzot otro labāko rezultātu, kamēr kopsummā izdevās pakāpties līdz ceturtajai vietai.

Par uzvarētāju kļuva daudzkārtējais Tuvo Austrumu rallija čempions Nāsirs El-Atija, kurš ir arī viens no vadošajiem braucējiem Dakaras rallijā (šī gada sacensību uzvarētājs) un rallijreida disciplīnā kopumā. Katariešu pilots pirmajā dienā uzvarēja visos septiņos ātrumposmos, bet otrajā dienā brauca piesardzīgāk un bija ātrākais vairs tikai reizi. Finišā viņš tuvāko sekotāju, čehu sportistu Petru Kačīreku pārspēja par vairāk nekā 15 minūtēm. Trešo vietu izcīnīja uzvarētāja brālēns Nāsirs Halifa El-Atija.

Šobrīd “Sports Racing Technologies” vienība jau devusies uz Kataru, kur nākamās nedēļas nogalē, no 10. līdz 12. februārim, tiks aizvadīts MERC sezonas otrais posms “Qatar International Rally”. Tajā mūsu komanda būs pārstāvēta jau ar trim “Škoda Fabia Rally2 evo” mašīnām.

“Oman Rally Sohar International” sacensību rezultāti:

Vieta Valsts Pilots Auto Klase Rezultāts
1. flag Nasser Al-Attiyah Volkswagen Polo GTI R5
RC2 2:25:17.2
2. flag Petr Kačírek Škoda Fabia R5 RC2 +15:13.8
3. flag Nasser Khalifa Al-Attiyah Ford Fiesta R5
RC2 +18:12.1
4. flag Haitham Soomar Mitsubishi Lancer Evo VII
RC2 +33:13.5
5. flag Ihab Al-Shorafa Mitsubishi Lancer Evo IX
RC2 +44:04.6
6. flag Hamed Al-Wahaibi Škoda Fabia Rally2 evo RC2 +48:32.4
7. flag Abdullah Al-Rawahi Škoda Fabia Rally2 evo RC2 +49:33.1
8. flag Issa Abu Jamous Mitsubishi Lancer Evo IX
RC2 +50:21.9
9. flag Alain Nawfal Yamaha YXZ
T3 +1:02:19.2
10. flag Musab Soomar Kia Rio
RC3 +2:11:29.0