Vienam no “Toyota” pilotiem Dakaras ralliju var nākties izlaist

Foto: Toyota Gazoo Racing

2009. gada Dakaras rallija uzvarētājam Žinelam de Viljē atklāta inficēšanās ar “Covid-19”, kā rezultātā pieredzējušais sportists varētu būt spiests izlaist sacensības, kas startēs jau janvāra pirmajā dienā. Iespējams, De Viljē vietā “Toyota Gazoo Racing” rūpnīcas komandā brauks Kriss Mīke.

DĀR pārstāvošais De Viljē bija galvenais T1+ klases “Toyota Hilux” sacīkšu automašīnas testētājs un attīstītājs, bet tāpat komandas sastāvā nākamajā “Dakarā” ar šādu mašīnu brauks titulētais Nāsirs El-Atija, kā arī mazāk zināmie sportisti Šamīrs Variava un Henks Lategans.

Tiek ziņots, ka vēl gan situācija nav pilnīgi skaidra, jo gadījumā, ja De Viljē spēs uzrādīt negatīvu testa rezultātu, viņam dalība rallijā liegta netiks. Tiesa, pilots nevar doties uz Saūda Arābiju kopā ar pārējo komandu, kas jau devusies ceļā. Ja sportista nākamais tests būs negatīvs, viņš uz sacīkšu norises vietu varētu izlidot nedēļas vidū.

De Viljē ir viens no pieredzējušākajiem Dakaras rallija dalībniekiem, jo startējis jau 18 sacīkstēs, astoņas reizes guvis pjedestālu, kā arī vienu uzvaru, ko 2009. gadā sasniedza “Volkswagen” komandas sastāvā.

Neoficiāli zināms, ka gadījumā, ja De Viljē tomēr nevarēs startēt, viņa vietu varētu ieņemt bijušais pasaules rallija čempionāta “Toyota” komandas pilots Kriss Mīke. Šis sportists “Dakarā” pirmo reizi startēja šogad, kad brauca ar T3 klases bagiju.

Izmantotie resursi:
www.dirtfish.com