Ziemas autosprinta sezonu plāno uzsākt 20. novembrī

Foto: Facebook.com/rigasziemaskauss

Latvijas Automobiļu federācijas (LAF) Standarta Automobiļu komisija (SAK) publicējusi kalendāru ar autosprinta ziemas sezonā gaidāmajām sacensībām. Šobrīd atliek vien cerēt, ka tās varēs norisināties bez aizķeršanās, kas pagājušajā ziemā ierobežojumu dēļ nebija iespējams.

Ja pieņem, ka pēc 15. novembra vairs nebūs spēkā tik stingri ierobežojumi kā tas ir šobrīd, jau 20. novembrī būtu jāsākas “333 ziemas kausam”, kura ietvaros kopumā paredzēti pieci posmi, bet sezonu plānots noslēgt 19. februārī. “Rīgas ziemas kausā” plānotas četras sacensības, pirmās no tām 4. decembrī, bet noslēdzošās – 29. janvārī.

“Vidzemes ziemas kausa” rīkotāji šosezon paredzējuši piecas autosprinta sacīkstes, pirmās no tām 19. decembrī, pārējās nākamā gada sākumā, ar noslēgumu 20. februārī. Savukārt “Kurzemes ziemas kausā” cerības uz trim posmiem, kas visi plānoti nākamajā gadā – pirmās sacensības 22. janvārī, bet pēdējās – 12. martā.

“Rudens lapas ir nokritušas, tas nozīmē, ka īstais laiks sākt domāt par ziemas autosprinta kausa sezonu,” ziņo LAF SAK pārstāvji. “Cerams, ka šogad vairs ārkārtējā situācija neieviesīs savas korekcijas.”

Pagājušajā ziemā autosprinta sezonu izjauca pandēmija un tās dēļ ieviestie ierobežojumi attiecībā uz šāda veida sporta pasākumiem.

Ziemas autosprinta sezonas kalendārs: